Galeria cu penali: Site-ul MAI a postat desene cu foştii miniştri trecuţi prin puşcărie

| 16 feb, 17:56

Ministerul Afacerilor Interne are pe portalul-ul propriu o secţiune cu "Miniştri MAI în istorie" în care prezintă o galerie a tuturor miniştrilor MAI ai României după anul 1989 şi câţiva de dinainte. Prin galeria desenelor, autorul vrea să-i prezinte pe foştii miniştri (unii condamnaţi definitiv sau cercetaţi penal) într-o aura istorică, însa unele desene arată exact pe dos, adică nişte caricaturi nereuşite.

Fostul ministru al Internelor Cristian David se află acum în arest preventiv, după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au respins săptămâna trecută cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu o altă măsura mai uşoară.

Unul dintre foştii minişti ai MAI a fost Victor Babiuc, condamnat în 20 mai 2013 în dosarul schimbului de terenuri cu MApN pentru abuz în serviciu la doi ani închisoare.

 

Alţi miniştri de Interne în galeria de pe site:










Liviu Dragnea este cercetat în dosarul Referendumului.






De asemenea, există şi câţiva dintre foştii miniştri de dinainte de 1989.




George Homoştean, fost ministru comunist al Internelor, a fost declarat vinovat, printr-o decizie definitivă şi irevocabila de Înalta Curte, de coordonarea asasinării unor protestestari anticomunişti în cadrul operaţiunii "Autobuzul", după care Lucian Pintile a realizat flimul „Balanţa". Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, i-a acordat acestuia, în aprilie 2010, cea mai înaltă decoraţie militară pe timp de pace a statului român.



Tudor Postelnicu a fost membru al Comitetului Central al PCR şi ministru de interne (1987-1989). În perioada 1978 - 1987 a fost șeful  Securităţii nedeținând vreun grad militar de general. Numele lui este legat de urmărirea și persecutarea mai multor disidenți, printre care scriitorii Paul Goma, Ioan Caraiona, Wagner Klaus Georg, George Constantin și alții, care ar fi „acționat” împotriva PCR-ului.


Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ