Germania: Rusia, pregătită să lase tancurile să treacă peste graniţe europene

| 14 apr, 2014

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a avertizat luni asupra escaladării crizei din Ucraina, afirmând că 'Rusia este clar pregătită să permită ca tancurile să treacă peste graniţe europene', relatează Reuters

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a avertizat luni asupra escaladării crizei din Ucraina, afirmând că 'Rusia este clar pregătită să permită ca tancurile să treacă peste graniţe europene', relatează Reuters.


Susţinând un discurs în cadrul unui eveniment ce are loc la Berlin, alături de noul premier francez Manuel Valls, cu prilejul marcării a 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial, oficialul german a cerut Europei să-şi amintească lecţiile celor două războaie mondiale şi să nu considere că libertatea şi securitatea sunt garantate. Criza din Ucraina a arătat că vechiul 'duh' al puterii geopolitice a ieşit la iveală, a explicat Sigmar Gabriel, care este de asemenea ministru al economiei şi energiei.



O purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe german a declarat tot luni că Rusia ar putea avea un rol de culise în escaladarea tensiunilor în estul Ucrainei, în timp ce o purtătoare de cuvânt a guvernului german a afirmat că la reuniunea miniştrilor de externe din UE , ce are loc luni la Luxemburg, se va discuta dacă tensiunile din estul Ucrainei justifică aplicarea unor sancţiuni economice mai dure împotriva Rusiei, conform Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ