Google le permite utilizatorilor să nu-şi mai folosească numele real pe reţeaua de socializare Google+
Google a schimbat politica sa de lungă durată prin care le cerea utilizatorilor de pe reţeaua de socializare a companiei, Google +, să folosească numele lor reale.
Într-un mesaj publicat pe site, echipa Google+ a precizat că intenţia iniţială a fost de "a crea o comunitate cu oameni real", dar această decizie "a exclus, totodată, un număr de oameni care voiau să fie parte (din comunitate, n.r.) fără să-şi folosească numele lor reale".
Deşi utilizarea numelor reale nu a avut un prea mare efect în primele zile pe reţeaua socială, utilizatorii au început să se plângă de această politică în momentul în care Google a început să-i forţeze pe comentatorii de pe YouTube să-şi facă un cont, informează independent.co.uk.
Preşedintele executiv al Google, Eric Schmidt, a declarat ulterior că Google+ a fost iniţial un serviciu de identitate pentru multele servicii online ale companiei şi că utilizatorii puteau să meargă în altă parte.
"Ştim că politica noastră în ceea ce priveşte numele a fost neclară şi acest lucru a dus la câteva experienţe dificile, inutile pentru unii dintre utilizatorii noştri. Pentru asta le cerem scuze şi sperăm că schimbarea de astăzi este un pas înainte în a face Google+ locul primitor şi cuprinzător pe care ni-l dorim", se arată într-un mesaj al companiei.
Google+ are în acest moment 343 de milioane de utilizatori activi lunar, potrivit unor date prezentate de Statista, informează theguardian.com. În schimb, Facebook, cea mai mare reţea de socializare, are peste 1,28 de miliarde de utilizatori, în timp ce platforma online Twitter are în jur de 255 de milioane de utilizatori în fiecare lună.
Deşi Google susţine că nu mai sunt restricţii, există câteva reguli ale numelui care trebuie respectate. Astfel, numele folosit pentru crearea profilului trebuie să fie compus din prenume şi nume, dar unul dintre ele poate reprezenta o iniţială. De asemenea, utilizatorii nu se pot da drept altcineva, iar numele poate fi schimbat doar de câteva ori.
Google Inc. este o corporaţie americană multinaţională, care deţine cel mai popular motor de căutare pe internet. Compania a fost fondată în 1998, de doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin.
Între timp, Google şi-a diversificat portofoliul, printre serviciile oferite numărându-se Google Maps, Gmail, Google Earth, Google Chrome şi reţeaua de socializare Google+. De asemenea, Google deţine site-ul YouTube.