Gorghiu, despre candidatura la parlamentare: Nu mă duc într-o filială unde e uşor / Blaga: Candidez la Timiş
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat luni că la alegerile parlamentare va candida într-o filială unde nu este uşor pentru liberali şi a arătat că prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu va fi cu siguranţă pe liste.
"O să fiu pe o listă într-o circumscripţie unde va fi foarte greu pentru PNL. Nu mă duc într-o filială unde este uşor. În momentul acesta nu am să vă dau răspunsul", a spus Gorghiu, într-o conferinţă de presă.
Potrivit acesteia, cu siguranţă, Cătălin Predoiu va fi în echipa PNL pe liste pentru Parlament.
"Nu am decis încă unde va candida fiecare, astfel încât încercăm să optimizăm scorul prin poziţionarea unor lideri ai partidului pe anumite liste, urmează să decidem unde vom candida fiecare dintre noi astfel încât să putem optimiza scorul de la locale", a arătat Gorghiu.
La rândul său, Vasile Blaga, copreşedinte al PNL, a precizat că va candida acolo unde a fost şi la alegerile precedente. El a candidat în judeţul Timiş la alegerile generale precedente.
În ceea ce priveşte o posibilă paritate între foştii membri ai PDL şi foştii liberali pe aceste liste, Blaga a precizat că nu se pleacă de pe această poziţie.
"Toţi suntem liberali. Azi, în momentul în care am discutat şi am validat în Comisia de unificare trei birouri politice judeţene restrânse, (...) am plecat de la ideea că nu mai pot fi parităţi. Între timp au fost alegeri locale, între timp au fost aleşi 1.086 de primari. (...) Le-am transmis la sfârşit colegilor parlamentari că doar cei care vor munci vor fi pe aceste liste pe poziţii aşa-zis eligibile, pentru că un lucru este simplu în politică - totul este pe adunare. Scorul partidului va fi suma rezultatelor organizaţiilor, astfel încât într-un judeţ în care avem şapte parlamentari va trebui să ia 70% pentru că au venit şi de la vechiul PDL, au venit şi de la vechiul PNL. (...) Dacă am gândi în ecuaţia aceasta, probabil că unii colegi gândesc, dar listele sunt judeţene, (...) vor fi 84 de capi de listă, ca să intri în Parlament îţi trebuie 15%, presupun că ne vom propune mai mult. (...) În general, cei care nu performează îşi propun foarte mult. (...) Ce s-a întâmplat cu USL-ul acum patru ani sunt convins că nu se va întâmpla în România în următorii 50 de ani", a afirmat liberalul.
El nu a dorit să facă un pronostic cu privire la scorul pe care PNL ar trebui să-l obţină la parlamentare.
"Când o să vă spună Dragnea ce face PSD, o să vă spun şi eu ce face PNL", a conchis Vasile Blaga.