Ele.ro ofera cateva dintre cele mai comune greseli pe care le faci cand bei apa si cum trebuie sa le eviti:
1. Bei apa in timpul mesei
Una dintre cele mai comune greseli in ceea ce priveste hidratarea este consumul de apa in timpul mesei si imediat dupa. Medicii spun ca este foarte important sa evitam sa bem apa in timpul mesei, deoarece aceasta ingreuneaza procesul de digestie prin "diluarea" acizilor si enzimelor, care duc la acumularea de toxine in organism.
De asemenea, in timpul mesei nu este bine sa bei nici bauturi carbogazoase deoarece acestea inhiba productia de saliva, ducand la balonare si crampe.
2. Nu bei apa dimineata
Medicii nutritionisti sustin o greaseala frecventa este evitarea consumului de apa dimineata. Specialistii sustin ca este foarte important sa bem un pahar de apa plata cu lamaie in fiecare dimineata, pentru a ne feri de problemele digestive si pentru a ne regla pH-ul din sange, dar si pentru a ne intari sistemul imunitar.
3. Bei apa in timpul antrenamentului
Hidratarea se face inainte de a depune efort, pentru a obtine cat mai multa energie. Daca bei apa in timpul antrenamentului si deloc inainte, te-ai putea confrunta ulterior cu migrene acute.
4. Bei apa in exces
Daca unele persoane uita sa bea apa, altele exagereaza cu hidratarea. Nu este obligatoriu sa bei opt pahare de apa pe zi, deoarece gradul de hidratare depinde de fiecare persoana in parte, de inaltimea si greutatea acesteia. In plus, organismul tau preia foarte multa apa si din alimentele pe care le consumi, mai ales din fructe si din legume.
Medicii spun ca apa bauta in exces poate duce la dezechilibre.
Apa in exces dilueaza foarte mult electrolitii din organism - sodiul, potasiul, clorul, asadar nu ii aduci niciun beneficiu corpului tau. Pentru o hidratare cat mai buna, specialistii recomanda consumul a cateva guri de apa din ora in ora, pana se ajunge la un total de doi litri pe zi.
5. Bei apa prea repede
O alta greseala este sa bei apa foarte repede. Apa se bea usor, prin inghitituri mici. De asemenea, medicii spun ca nu este bine sa inghiti apa imediat, ci sa o plimbi mai intai prin gura si sa o amesteci cu saliva.
Specialistii sustin ca astfel procesul de digestie se va face mult mai usor, iar hidratarea organismului va fi mult mai eficienta. Apa bauta pe nerasuflate nu va hidrata si nu va aduce niciun beneficiu organismului.
Sursă: sanatate.bzi.ro
Tag-uri:
apă,
apă antrenament,
apa dimineata,
apă timpul mesei,
consum apă,
consum apă efecte,
diluare acizi,
diluare enzime,
electroliţi,
hidratare,
hidratare sistem imunitar
loading...