GUVERNUL ABROGĂ ORDONANŢA 13. Grindeanu: Nu vreau să dezbinăm România

| 04 feb, 20:38

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, sâmbătă seară, că Guvernul abrogă ordonanţa de modificare a codurilor penale şi va demara consultări cu partidele pentru un proiect de lege pe această temă, proiect care va fi trimis în Parlament. Şeful Guvernului a precizat că duminică va avea loc o sedinţă extraordinară de guvern în care se va lua măsura legală astfel încât ordonanţa să nu intre în vigoare.

„S-a creat foarte multă confuzie, distorsiuni. De aceea Ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele”, a mai spus Grindeanu fără a preciza dacă Florin Iordache va demisiona sau va fi demis. Cu 20 de minunte înainte ca premierul Sorin Grindeanu să facă declaraţii la Guvern, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că s-a decis retragerea ordonanţei de modificare a codurilor penale. „Ordonanţa este constituţională, nu este dată cu dedicaţie. Avem o responsabilitate, românii ne-au încredintat conducerea acestei ţări. Românul are o vorbă: înţeleptul cedează. Am luat decizia de a retrage ordonanţa”, a spus Tăriceanu.

Cele mai importante declaraţii ale premierului Sorin Grindeanu:

- Am ascultat şi am auzit foarte multe opinii, ale colegilor de partid, din coalţia guvernamentală. Am auzit vocea străzii. Decizia mea ca prim ministru. Nu vreau să dezbinăm România.

- Vreau să vă spun că tot ceea ce înseamnă deciziile pe care CCR le-a luat în timp şi nu au fost puse în practică, e normal să-şi găsească transpunerea în cadrul legal.

 

- Dincolo de mitinguri, şi am urmărit cu atenţie ce s-a întâmplat în toată ţara, ideea e că s-a creat un clivaj în societate.

- Am luat câteva decizii. Mâine, vom face o şedinţă de guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe. Vom găsi calea legală să nu intre în vigoare. De asemenea, e nevoie de a avea o concordonaţă între deciziile CCR şi cadrul legal. O să demarez consultări cu celelalte partide, astfel încât după un dialog pe care sper să-l am să trimitem proiect de lege spre Parlament.

- S-a creat foarte multă confuzie, distorsiuni. De aceea Ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele. Doresc în continuare a pune în practică programul de guvernare.

Liviu Dragnea a precizat, într-o declaraţie pentru dcnews.ro, că abrogarea OUG este o variantă luată în calcul, mai ales că social-democraţii vor şi ei să iasă în stradă în semn de susţinere a Guvernului Grindeanu. „Simt că nu voi mai putea să ţin în frâu, de la centru, presiunea din organizaţiile din ţară, care pot aduce în stradă, la Bucureşti, aproape un milion de oameni”, a comentat Dragnea.

Tag-uri: Sorin Grindeanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ