Guvernul ţinteşte printr-o schemă pilot angajarea a 5.000 de tineri care au picat Bacalaureatul
Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri un memorandum care vizează implementarea unei scheme pilot ce va avea ca grup ţintă 5.000 de tineri absolvenţi de liceu care nu au fost declaraţi admişi la examenul de Bacalaureat.
"Schema pilot de tip "Garanţii pentru tineri", finanţată prin POSDRU 2007-2013, va contribui la utilizarea la maximum a finanţării, în acord cu prevederile Recomandării Consiliului Uniunii Europene, şi va creşte oportunităţile de acces ale tinerilor la piaţa muncii. Schema pilot va avea ca grup ţintă 5.000 de tineri absolvenţi de liceu care nu au fost declaraţi admişi la examenul de Bacalaureat, se arată în comunicatul Guvernului.
Implementarea acestei scheme pilot va permite identificarea unui set eficient de măsuri, adaptat specificului naţional, pe baza căruia se va proiecta Schema de garanţii pentru tineri 2014-2020.
Guvernul a adoptat astfel memorandumul cu tema: "Implementarea unei Scheme pilot de tip "Garanţii pentru tineri" în vederea îmbunătăţirii accesului pe piaţa muncii, în conformitate cu Recomandarea Consiliului Uniunii Europene".
Tinerii români vor putea beneficia de sume din fondurile europene alocate prin schema 'Garanţia pentru tineri', care se ridică la şase miliarde euro, la nivel european, pentru perioada 2014 - 2020, potrivit unui comunicat transmis pe 29 aprilie de Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România.
Parlamentul European a votat pentru amendamente prin care mai multe persoane şi regiuni vor beneficia de iniţiativa Uniunii Europene de angajare a tinerilor. Această iniţiativă face referire la punerea în aplicare a schemei 'Garanţia pentru tineri', prin care orice tânăr din Uniunea Europeană, care este în şomaj de mai mult de patru luni, va fi îndreptat către un loc de muncă, formare profesională sau ucenicie.