Hellvig: Mişcarea Populară nu poate rupe din voturile dreptei la europarlamentare
Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a declarat, astăzi, că Mişcarea Populară "nu are cum să rupă din voturile dreptei" la alegerile europarlamentare, adăugând că ţinta PNL este să obţină minimum 25% la acest scrutin.
Eduard Hellvig a spus că PNL şi-a stabilit ţinta pentru alegerile europarlamentare în Biroul Permanent Naţional, iar aceasta este de minim 25 la sută, transmite Mediafax.
"Din punctul de vedere al intereselor PNL este minim 25 la sută, pentru că din punctul meu de vedere un partid puternic nu poate să se prezinte sub 25 la sută la alegerile europarlamentare. Eu am spus-o şi în BPN, este obiectivul strategic pe care eu, în calitate de secretar general, l-am stabilit pentru PNL, iar dacă acest obiectiv strategic nu este atins la europarlamentare, eu personal voi răspunde, probabil cu demisia din funcţia de secretar general. PNL trebuie să aibă minim 25 la sută la europarlamentare", a afirmat Hellvig.
Întrebat dacă Mişcarea Populară ar putea pune probleme PNL pe segmentul de electorat de dreapta, Hellvig a răspuns că "Mişcarea Populară nu are cum să rupă din voturile dreptei".
"Mişcarea Populară nu are cum să rupă din voturile dreptei, pentru că, în primul rând, nu există ca organism. Până la alegerile europarlamentare, din experienţa mea politică, chiar dacă sunt un om tânăr, a face un partid cu structuri în teritoriu şi să convingi electoratul este foarte dificil. Suntem într-o perioadă complicată, cu situaţie economică dificilă, iar tema şi comunicarea publică se duc într-o altă direcţie.
Aici nu avem de-a face cu o dezbatere ideologică, europarlamentarele sub o formă sau alta trebuie să aducă o cristalizare a mediului politic şi de fiecare dată electoratul român a dat dovadă de foarte multă înţelepciune, chiar dacă de multe ori politicienii au senzaţia că electorii nu înţeleg, electorii înţeleg foarte bine ce se întâmplă în spaţiul public şi de fiecare dată ştiu să-şi aleagă priorităţile electorale. Ca atare, nu putem vorbi de un competitor pentru PNL, ceea ce se întâmplă cu structurile acestea mici care sunt fundaţii şi care se constituie în partide politice", a spus Hellvig.