Iată ce ţi se întâmplă dacă consumi MUŞTAR

| 05 feb, 2014

Planta de mustar provine din familia de plante ( Brassica ), care contine astfel de membri puternici si nutritivi ca hreanul, cresonul, varza, broccoli si varza de Bruxelles. Aceste legume au proprietati uimitoare pentru sanatatea noastra. Acesta este, probabil, motivul pentru care mustarul a fost folosit ca planta medicinala de catre Hipocrate, inainte ca noi sa o transformam intr-o substanta galbena pe care o folosim atunci cand mancam hot-dog. Iata cateva beneficii uimitoare ale mustarului:

Lupta impotriva cancerului


Semintele de mustar ( ca si alti membri ai fam. Brassica ) s-au dovedit a contine izotiocianate suprima si previn cresterea tumorilor canceroase. Un studiu din 2010 publicat in revista Carcinogeneza a demonstrat ca acest compus, atunci cand este administrat  a avut capacitatea de a inhiba dezvoltarea cancerului la vezica!

Beneficii anti - inflamatorii


Seminte de mustar sunt cunoscute ca fiind o sursa mare de antioxidanti si, de fapt, au un continut foarte ridicat de seleniu si magneziu, care s-au dovedit a avea efecte anti - inflamatorii. Acesta contine, de asemenea, doze puternicede potasiu, calciu, fosfor, omega 3 si omega-6  pentru a mentine organismul intr-o stare excelenta.

Creste masa musculara


Un compus din semintele de mustar, homobrassinolide, ajuta la cresterea masei musculare. Acest compus, asemenea unui sterois, poate creste aportul de pofta de mancare, in timp ce ajuta la cresterea masei musculare. Acest lucru poate fi foarte important pentru oameni care incearca sa-si dezvolte masa musculara sau persoane in varsta care sunt ingrijorati ca i-si pierd muschii. Un studiu efectuat de  Federatia Societatilor Americane de Biologie Experimentala a constatat ca efectele anabolice ale homobrassinolidelor sunt suficiente pentru cresterea masei musculare.

Utilizari medicinale


Dupa cum am mentionat mai devreme, mustarul a fost mult timp folosit pentru scopuri medicinale si inca este folosit pentru astfel de scopuri. Mustarul poate atenua durerile de cap, raceli si simptomele de gripa. De asemenea, unii oameni au folosit mustarul ca o pasta externa pentru a atenua durerile musculare si de articulatii si chiar pentru a ajuta la lupta impotriva pneumoniei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ