Încă o veste bună pentru beneficiarii fondurilor europene

| 28 aug, 2013

În ciuda criticilor aduse de Traian Băsescu pe tema absorbției fondurilor europene, critici total nejustificate având în vedere dezastrul din domeniu lăsat de guvernările PDL, guvernări pe care președintele le-a păstorit, guvernul USL continuă să ia măsuri pentru atragerea de bani europeni.

O ultimă astfel de măsură este Planul de Acțiuni pentru deblocarea rapidă a POS CCE. Conform acestui plan, au fost angajați din mediul privat 167 de experți pentru evaluarea cererilor de finanțare, 25 de experți în domeniul juridic, 40 de experți care vor verifica cererile de rambursare și 20 de experți în domeniul achizițiilor publice. Iată că acolo unde PDL a dat greș, acuzând lipsa de personal, USL a găsit soluția în mediul privat. Personalul nou contractat de Guvern va evalua cele 3902 de cereri de finanțare rămase restante de câțiva ani și care n-au văzut pînă acum ochii vreunui evaluator, fiind vorba în special de proiectele depuse pe Axa părioritară 1 „Un sistem productiv inovativ si eco-eficient”.

O parte dintre cereri au fost deja evaluate, iar dintre acestea 647 au fost declarate admise. Deoarece valoarea proiectelor admise depășește cu mult bugetul alocat de 359 milioane de euro, Guvernul a decis să transfere către această axă sume importante de bani din zone unde proiectele depuse nu au acoperit bugetul disponibil. Spre exemplu, 110 milioane de euro vor fi transferate de la Axa prioritara 4 POS CCE.

Prin aceste măsuri, USL nu doar că realizează condiții propice pentru absorbția fondurilor europene, dar sprijină direct ceea ce mulți specialiști consideră motorul economiei: IMM-urile.

Progresele înregistrate de cabinetul lui Victor Ponta în domeniul fondurilor europene sunt vizibile pentru oricine, mai puțin pentru Traian Băsescu. Când reușești să aduci în țara într-o singură lună 730 de milioane de euro, adică jumătate din cât au reușit predecesorii tăi în 5 ani, acest lucru reprezintă o performanță. Totodată, USL demonstrează că fondurile europene reprezintă un domeniu cheie al guvernării, iar următorul mecanism financiar multianual va găsi România mai pregătită.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ