Incendiu în Clubul Colectiv. Mai sunt internaţi 140 de răniţi, unul singur neindentificat încă la „Arşi”

| 01 noi, 15:41

140 de răniţi în incendiul de vineri seara mai erau internaţi, duminică la prânz, în spitalele din Bucureşti, între ei fiind unul singur încă neidentificat, la Spitalul de Arşi. Două femei au decedat în cursul dimineţii. Acestea aveau arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului, potrivit medicilor.

În Spitalul Militar Central mai sunt internaţi în momentul de faţă 12 persoane, toate pe secţia de Terapie Intensivă. Toate au fost supuse mai multor intervenţii chirurgicale. Cei 12 răniţi au între 18 şi 20 de ani, au declarat, pentru „Adevărul”, surse oficiale din spital. Aici au fost iniţial internate 17 persoane.

În Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt internaţi 24 de pacienţi, din care zece sunt în stare foarte gravă, fiind intubaţi şi ventilaţi mecanic. „Toţi cei care sunt în terapie intensivă au arsuri pe mai mult de 60% din suprafaţa corpului, prognosticul în cazul lor este rezervat pentru că majoritatea sunt instabili”, au declarat surse din spital pentru „Adevărul”. În unitatea sanitară au fost admişi iniţial 25 de pacienţi, însă la scurt timp, o tânără de 35 de ani a murit din cauza arsurilor pe care le avea pe 95% din suprafaţa corpului.

În Spitalul Clinic Floreasca mai sunt 15 pacienţi internaţi. Dintre aceştia, 14 sunt înternaţi pe secţia de Terapie Intensivă, patru din ei fiind în stare gravă, cu arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Iniţial, în spitalul Clinic Floreasca au fost aduşi 57 de pacienţi, însă o parte din ei au fost externaţi iar alţii au fost redistribuiţi la alte spitale din Capitală.

În Spitalul Bagdasar Arseni mai sunt internaţi 22 de pacienţi, din care şapte sunt în stare critică. Duminică dimineaţă, o tânără a murit din cauza complicaţiilor. "Situaţia unui număr de şapte pacienţi este dramatică. Sunt în ventilaţie mecanică. Au suferit afectări de diferite grade ale căilor respiratorii. Suprafaţa arsă a corpului este de minimul 30 la sută, ceea ce face îngrijirea lor o problemă delicată", a spus directorul medical al spitalului, Mircea Gorgan.

Şi la Spitalul de Arşi din Capitală mai sunt internaţi 26 de răniţi, după ce o tânără a murit în această dimineaţă. Ea avea arsuri pe 90% din suprafaţa corpului. La Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu mai sunt internate cinci persoane, la Spitalul Sfântul Ioan mai sunt opt, la Spitalul Elias 15, la Spitalul Sfântul Pantelimon mai sunt internaţi cinci, şi la Spitalul SRI cinci.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ