Inconsecvenţa CCR ne periclitează poziţia României în faţa investitorilor
Traian Băsescu a considerat că memorandumul încheiat de Guvern nu e suficient de bun pentru ţara noastră şi l-a atacat la Curtea Constituţională (CCR). Mişcarea făcută de Băsescu forţează CCR să transmită un mesaj de instabilitate, în contextul în care aceeaşi instituţie concluziona în vară că memorandumul este constituţional.
Politica distructivă a lui Traian Băsescu este în plină ascensiune. Din interese meschine este în stare să distrugă România. Preşedintele iresponsabil al României ameninţă cu blocarea bugetului, cu blocarea descentralizării şi blocarea procesului de modificare a Constituţiei. Însă până atunci ne confruntăm cu ultima lui găselniţă: blocarea memorandumului cu Rompetrol, care poate văduvi ţara noastră de investiţii de un miliard de euro.
România se afla într-un litigiu de foarte mult timp cu Rompetrol şi dacă ar fi continuat s-ar fi închis Petromidia şi s-ar fi pierdut câteva mii de locuri de muncă. Guvernul a luat decizia de a stopa litigiul prin încheierea unui memorandum cu compania, iar partea cea mai importantă obţinută a fost păstrarea locurilor de muncă şi asigurarea unor importante investiţii. Deci, miza reală în cazul Rompetrol sunt investiţiile în România, locurile de muncă, taxele pe care statul le încasează, lucruri care acum sunt puse în pericol de acţiunile iresponsabile şi distructive ale şefului statului.
Traian Băsescu a considerat că memorandumul încheiat de Guvern nu e suficient de bun pentru ţara noastră şi l-a atacat la Curtea Constituţională (CCR). Mişcarea făcută de Băsescu forţează CCR să transmită un mesaj de instabilitate, în contextul în care aceeaşi instituţie concluziona în vară că memorandumul este constituţional. De interes este şi motivarea Curţii, însă semnalul dat este unul foarte prost faţă de investitori. România poate părea ca o ţară instabilă.
Dacă Preşedintele Băsescu ar fi urmărit interesul ţării noastre nu ar fi făcut acest gest iresponsabil. Rompetrol este una dintre cele mai importante companii din România, care a plătit doar în primele trei luni din acest an peste 230 de milioane de dolari, taxe şi impozite la bugetul de stat. Mai mult, în tot anul 2012, compania a virat peste 1,3 miliarde de dolari către bugetul de stat. De asemenea, să nu uităm că vorbim de o companie care are aproximativ 1000 de angajaţi în România şi există perspective de încă circa 2000 de noi locuri de muncă. În acest caz, conflictul politic trebuie dat la o parte pentru binele tării, însă abordarea distructivă a lui Traian Băsescu s-a evidenţiat din nou.