INCREDIBIL! Cum arăta trupul celui mai cunoscut preot exorcist la 7 ani de la înmormântare. FOTO
In luna mai a anului 2006, dupa trecerea a sapte ani de la ingroparea sa, parintele Ilarion Argatu a fost dezgropat, dupa obicei. Vineri seara, cu un sobor de 30 de preoti, IPS Pimen al Sucevei si Radautilor a oficiat slujba de dezgropare a parintelui Ilarion Argatu. S-a descoperit trupul intreg si frumos mirositor.
Parintele Arhimandrit Ilarion Argatu a adormit in Domnul in ziua de 11 mai 1999, la Manastirea Cernica, fiind in varsta de 86 de ani. Parintele a fost inmormantat in pronaosul bisericii din Boroaia, precum i-a fost dorinta.
In luna mai a anului 2006, dupa trecerea a sapte ani de la ingroparea sa, parintele Ilarion Argatu a fost dezgropat, dupa obicei. Vineri seara, cu un sobor de 30 de preoti, IPS Pimen al Sucevei si Radautilor a oficiat slujba de dezgropare a parintelui Ilarion Argatu. S-a descoperit trupul intreg si frumos mirositor. Desi sicriul putrezise complet, trupul parintelui s-a aflat intreg si frumos la culoare. Pelerinii au inceput sa se adune in numar nenumarat, scrie crestinortodox.ro.
Trupul parintelui Ilarion Argatu a fost spalat in Aghiazma, uns cu untdelemn sfintit si cu mir. Desi se dorea ca osemintele sa ramana in biserica timp de 40 de zile, iar mai apoi sa fie ingropate in curtea bisericii, credinciosii au construit un baldachin din lemn si o racla si l-au asezat in pronaosul bisericii.
Renuntand la serviciul militar, Ioan Argatu isi depune dosarul pentru a fi hirotonit preot, pe seama localitatii Oniceni. Astfel, in anul 1940, in Catedrala Mitropolitana din Iasi, tanarul Ioan va fi hirotonit preot, slujind impreuna cu socrul sau, care era deja preot in acel sat.
In anul 1972, parintele Ioan Argatu ramane vaduv. La mai putin de un an, in luna ianuarie 1973, el se va calugari la Manastirea Antim, din Bucuresti, primind numele de Ilarion Argatu. Dupa cativa ani petrecuti in Manastirea Caldarusani, parintele s-a retras mai apoi, pentru ultimii 19 ani din viata sa, la Manastirea Cernica, unde nenumarati pelerini ii paseau pragul.
La Manastirea Cernica, parintele a savarsit nenumarate exorcizari. Slujba de exorcizare incepea cu Acatistul Domnului Iisus Hristos si continua cu Sfanta Liturghie, cu Sfestania de sfintire a apei si cu Taina Sfantului Maslu. La sfarsit, parintele Ilarion Argatu citea Moliftele Sfantului Vasile cel Mare si pe ale Sfantului Ioan Gura de Aur. Dupa tipete si urlete inumane, omul posedat incepea sa se vaite puternic, ca in cele din urma ca cada intr-un somn adanc. Dupa aceea, omul se trezea linistit.
Din colecta publica, parintele a ridicat o biserica in satul natal si a daruit Comunitatii Romanesti din Israel un teren la Ierihon, unde a fost cladit un lacas de cult ortodox, cu hramul Nasterea Domnului, in care sa fie adunate toate maicutele romance din Israel.
Despre parintele Argatu, IPS Teodosie, spune: "Viata sa a fost o flacara. Se ruga pana adormea si se trezea rugandu-se." Primul criteriu in canonizarea unui sfant este marturisirea de credinta ortodoxa, iar mai apoi pilda vietii si a invataturii propovaduite. Parintele Argatu indeplineste acest prim criteriu, cat despre culoare ramasitelor sale, si acestea sunt i galbene si placute la culoare, precum ceara. Desi nu toti se raporteaza la fel la cazul Parintelui Ilarion Argatu, acesta a fost si ramane unul dintre marii parinti duhovnicesti ai tarii noastre.