Intel, profit de două miliarde de dolari, în trimestrul doi
Compania Intel a obţinut venituri de 12,8 miliarde dolari, în trimestrul doi 2013, şi a înregistrat un profit net de două miliarde de dolari, au anunţat, astăzi, reprezentanţi ai Intel România. Profitul pe acţiune a fost de 0,39 dolari.
Compania a generat aproximativ 4,7 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 550 de milioane de dolari pentru a răscumpăra 23 de milioane de acţiuni.
"În doilea trimestru al anului, ne-am atins scopurile trimestriale şi am anunţat mai multe produse strategice. În primele două luni, în calitate de CEO al Intel, am ascultat o mulţime de opinii cu privire la Intel şi industrie de la clienţi, angajaţi şi echipa de conducere şi sunt foarte încrezător cu privire la oportunităţile companiei. Privind în viitor, piaţa va continua să achiziţioneze o varietate largă de produse de computing. Procesoarele Intel Atom şi Intel Core, precum şi soluţia SoC (System on a Chip) reprezintă viitorul Intel. Nu vom lăsa nicio oportunitate de computing neacoperită. De aceea, am ales drept cel mai important obiectiv al Intel crearea celor mai bune produse pentru piaţa de ultra-mobile, aflată în plină creştere", arată Brian Krzanich, CEO al Intel.
Venitul PC Client group a fost de 8,1 miliarde de dolari, având o creştere de 1,4%, comparativ cu T1 2013, şi o scădere de 7,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Venitul grupului Data Center a fost de 2,7 miliarde de dolari, în creştere cu 6,1%, faţă de T1 2013, şi la aceeaşi valoare ca în aceeaşi perioadă a anului trecut. Venitul altor grupuri Intel architecture a fost de 942 de milioane de dolari, în scădere cu 3,7%, faţă de T1 2013, şi cu 15% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Marja brută a fost de 58%, cu două puncte procentuale mai mare faţă de T1 2013 şi cu 5 puncte procentuale mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cheltuielile de R&D (cercetare-dezvoltare) plus MG&A (fuziuni şi achiziţii) au fost de 4,7 miliarde de dolari, în linie cu estimările companiei de aproximativ 4,7 miliarde de dolari. Rata de impozitare a fost de 26%.
Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania, cu sediul în California, proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume.