Iohannis cere Guvernului să renunţe la ordonanţa de modificare a Codului Fiscal

| 06 noi, 19:15

Cu guvernul gata să adopte în şedinţa de miercuri ordonanţa de modificare a Codului Fiscal, preşedintele Klaus Iohannis reclamă din nou „ţopăiala fiscală” a PSD-ALDE şi cere „o amânare semnificativă” a actului normativ.

„Mi-am arătat întregul scepticism faţă de anunţatele modificări în legislaţia fiscală Am numit comportamentul PSD o ţopăială fiscal-bugetară şi tot ce am auzit şi astăzi îmi confirmă că evaluarea mea a fost exactă. (...) Nu am mai discutat cu premierul, am văzut că în afară de iniţiator, toată lumea e împotriva acestor modificări. Cred că minimum minimorum s-ar impune o amânare semnificativă, un studiu foarte bine fundamentat şi atunci lucrurile se pot discuta în linişte. E total inoportun să se ţintească ca dată de implementare 1 ianuarie 2018”, a declarat preşedintele.

 

Şeful statului a precizat că nu are de ce să cheme partidele la consultări pe această temă, comentând că guvernaţii au produs această bulversare şi „n-au decât să rezolve problema”.

 

În opinia lui Iohannis ar fi nevoie de un proiect de lege „bine fundamentat şi discutat cu toţi partenerii, sindicate, patronate, administraţii locale”.

 

După jumătate de zi în care încă o şedinţă extraordinară de guvern a fost contramandată şi o întâlnire a liderilor PSD la Vila Lac 1, ministrul de Finanţe , Ionuţ Mişa, a anunţat, luni, că ordonanţa de modificare a Codului Fiscal, care prevede măsuri contestate, precum transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, precum şi instituirea taxei de solidaritate de de 2,5%, va fi discutată în şedinţa de guvern de miercuri.

 

Mişa a precizat că decizia a fost luată după o discuţie cu premierul, care, la rândul său, a avut o discuţie în partid.

 

„Am fost azi la o discuţie cu premierul, cu preşedintele partidului şi cu secretarul general şi am discutat mai multe aspecte legate de buget, fiscalitate şi de rectificare”, a precizat el.

 

În ce priveşte noua amânare a şedinţei de Guvern pentru modificarea Codului Fiscal, Mişa a spus că nu ştie care este motivaţia, dar că proiectul are acum toate avizele necesare. ”Am avut nişte întârzieri la avize şi şedinţa de Guvern se ţine miercurea de obicei. În momentul acesta avem toate avizele”, a spus ministrul Finanţelor.

 

Invitat să comenteze avizul negativ pe care l-a dat Consiliul Fiscal, Mişa a spus că problemele ridicate de Consiliu în ce priveşte impactul bugetar sunt menţionate în nota de fundamentare a proiectului. ”Din acest punct de vedere, nu este o surpriză, dar nu va fi o problemă pentru a realiza implementarea acestor măsuri şi nu va fi o problemă la nivelul bugetului şi a deficitului pentru anul 2018”, a conchis Mişa.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ