Iohannis cere MAI „lămuriri scrise şi clare” despre ultraşii care au spart mitingul din Piaţa Victoriei

| 02 feb, 11:10

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut azi ministrului de interne şi Jandarmeriei să îi dea lămuriri scrise şi clare despre grupurile de ultraşi care au provocat incidentele violente din Piata Victoriei.

„La MAI s-a ştiut când, unde, ce grupuri se pregătesc pentru a sparge demonstraţia. I-au lăsat liberi să se amestece printre demonstranţii paşnici, punând în pericol chiar viaţa românilor”, a spus şeful statului. Iohannis a adăugat că a sesizat la CCR ordonanţa Iordache şi a transmis un mesaj tranşant PSD: „Jos mâinile de pe DNA!”

„Sunt foarte impresionat de amploarea acestei manifestării şi că românii au înţeles despre ce e vorba cu aceste ordonanţe. Aceste demonstraţii au fost eminamente paşnice. Asta până după ora 10, când grupuri de demonstranţi violenţi au deturnat demonstraţia. A fost evident că aceşti demonstranţi violenţi au venit cu scopul de a strica manifestaţia. Felul în care Ministerul de interne nu a gestionat situaţia şi jadarmii au acţionat mă dezamăgeşte profund. La MAI s-a ştiut când, unde, ce grupuri se pregătesc pentru a sparge demonstraţia. I-au lăsat liberi să se amestece printre demonstranţii paşnici, punând în pericol chiar viaţa românilor. Foarte grav mi s-a părut că dna ministru a spus că n-a ştiut nimic. Solicit doamnei ministru şi jandarmeriei lămuriri scrise si clare de ce au fost lăsate elementele să acţioneze”, s spus preşedintele.

 

Iohannis a declarat că a sesizat Curtea Constituţională în privinţa OUG de modificare a Codului Penal, întrucât în acestă situaţie s-a constatat un conflict de natură constituţională între guvern şi sistemul de justiţie, pe de o parte şi Parlament, pe de altă parte.

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ