IOHANNIS, ordin pentru guvern: Operațiunea "colectivizarea" în agricultură

| 26 oct, 10:50

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit joi, 26 octombrie, în dechiderea târgului agricol INDAGRA de la Romexpo. Printre teme abordate de şefu statului s-a numărat şi problema fragmentării proprietăţilor şi a solicitat Guvernului să încurajeze asocierea proprietarilor în ferme mai mari.

"Discuțiile și dezbaterile pe care le-am avut anul trecut, chiar aici la INDAGRA, cu numeroși fermieri și agricultori, au arătat că una dintre problemele importante se referă la fragmentarea proprietății. La noi, fermele mici, cu suprafețe sub 10 hectare, au o pondere de sub 98% din totalul fermelor existente, în timp ce, în țările cu agricultură performantă, fermele competitive au în general suprafețe de peste 50 de hectare. Din acest motiv, doresc să văd că Guvernul încurajează fermierii mici şi mijlocii să se asocieze, pentru ca ei să devină mai competitivi, mai productivi şi, astfel, să iasă din capcana agriculturii la scară mică", a afirmat preşedintele.

 

Klaus Iohannis a mai afirmat că încurajează tinerii să se "întoarcă spre agricultură", să-şi deschidă afaceri în acest domeniu, apreciind că antreprenoriatul este calea către consolidarea clasei de mijloc.

 

"Așa cum am mai spus, satul românesc poate renaște numai prin și împreună cu agricultura. De aceea, îi încurajez pe tineri să-și întoarcă fața către agricultură, cu optimism, dar mai ales cu interesul economic de a face performanță în agricultură. Antreprenoriatul, indiferent de domeniu, poate fi cel mai dinamic și sigur catalizator pentru dezvoltarea clasei de mijloc în România", a declarat Iohannis.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ