Iohannis: Să-l întrebaţi pe prim-ministru cum ne-a spus tuturor că va obţine un portofoliu economic şi a obţinut unul social

| 26 sep, 18:38

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, la New York, că negocierea pentru poziţia primită de România în noua Comisie Europeană a fost negociată de prim-ministru şi le-a recomandat jurnaliştilor să-l întrebe pe acesta cum le-a spus tuturor că va obţine un portofoliu economic şi a obţinut unul social.

 

Întrebat cum evaluează poziţia obţinută de România în noua Comisie Europeană, despre care unele voci spun că este de fapt goală de conţinut şi nu aduce influenţa pe care ţara noastră spera să o obţină, şeful statului i-a îndrumat pe jurnalişti spre şeful guvernului.
"Da, negocierea pentru această poziţie a fost făcută la nivel de prim-ministru şi cred că este mai bine să-l întrebaţi pe prim-ministru cum ne-a spus tuturor că va obţine un portofoliu economic şi a obţinut un portofoliu social care încă trebuie clarificat ce conţine", a declarat Iohannis în cadrul unei discuţii cu jurnaliştii, pe marginea Adunării Generale a ONU.
Candidata României pentru Comisia Europeană Roxana Mînzatu a primit postul de vicepreşedinte executiv pentru oameni, competenţe şi pregătire în cadrul noii Comisii Europene anunţate la 17 septembrie, la Strasbourg, de Ursula von der Leyen, preşedinta executivului european.
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a salutat poziţia obţinută de Roxana Mînzatu şi faptul că va gestiona 20% din bugetul multianual al UE.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ