Iordache, despre ”eroarea” lui Toader: Urmărim un serial pe Facebook, să-și asume responsabilitatea

| 01 noi, 09:35

Voci din PSD îl critică pe ministrul Justiției pentru eroarea în cazul dosarului de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr. În timp ce fostul ministru al justiției, deputatul Florin Iordache, îi reproșează că nu-și asumă responsabilitatea și preferă să facă postări neserioase pe Facebook, senatorul PSD Titus Corlățean a afirmat că, dacă eroarea din dosarul de evaluare este reală, este motiv de nulitate a cererii de revocare a lui Lazăr.

 

Iordache spune că Tudorel Toader trebuie să clarifice lucrurile după ce l-a acuzat pe procurorul general Augustin Lazăr că a fost numit în funcție după ce a dat o ordonanță de clasificare a unui dosar al președintelui Klaus Iohannis, informație care s-a dovedit ulterior a fi rezultatul unei confuzii de nume, procurorul care a semnat decizia de clasare fiind Cristian Aurel lazăr.
”Urmărim un serial pe Facebook. Mai mult, ministrul Justiţiei are responsabilitea de a clarifica, dacă a fost eroare, să şi-o asume, dacă nu e eroare şi are un document, să îl prezinte. Așa, să ne spună din oră în oră, să mai scrie pe Facebook ...suntem într-un serial care nu se mai termină ”, a spus Iordache, la Digi 24. Iordache a amia spus că în momentul în care faci o evaluarea a unei persoane care ocupă o anumită funcție trebuie să o faci temeinic.
”A continua cu această telenovelă nu cred că își are rostul”, a adăugat el. Iordache a mai susținut că Tudorel Toader trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru „mai multe lucruri”, pentru ”întreaga activitate” şi că o evaluare va trebui făcută în partid, nu la televizor „Atunci când o să facem evaluarea o să am şi eu câteva lucruri de spus colegilor mei. Aştept evaluarea premierului şi la PSD voi avea şi eu câteva lucruri de spus”, a afirmat Iordache.
Întrebat dacă a votat împotriva ministrului, la moţiune, Iordache a negat: „Nu am votat pentru că au fost nişte lucruri care cred că nu trebuie trecute în moţiune, cred că avem responsabilittae ca partid atunci când susţinem un guvern să-l susţinem până la capăt. Nemulţumirile le tranşăm în partid”.
În același timp, senatorul PSD Titus Corlățean a precizat că nu are informații exacte în legătură cu ce s-a întâmplat, dar, dacă eroarea este reală atunci este motiv de nulitate a cererii de revocare a procurorului general pe care Toader a prezentat-o recent. ”Dacă într-adevăr nu au fost respectate criteriile atunci este un viciu de nulitate”, a declarat Corlățean.
Procurorul general Augustin Lazăr îl acuză pe Tudorel Toader că a exploatat o eroare de grefă din martie 2016, când o grefieră a fotocopiat o ordonanță emisă de procurorul Cristian Lazăr, în urma similitudinii numelor de familie. Precizările sale vin după ce ministrul Justiției a susținut că s-a găsit în dosarul de numire a lui lui Lazăr o ordonanță de clasare pentru un dosar deschis în 2013 pe numele lui Klaus Iohannis. „Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului”, spune procurorul general al României, a cărui revocare a fost cerută recent de Tudorel, inclusiv pe baza acestui motiv.
Tudorel Toader a scris miercuri pe Facebook că nu este nicio eroare referitoare la ordonanța de clasare din dosarul de candidatură a lui A. Lazăr și subliniază că în sfârșit află ”justificarea” prezenței ordonanței la dosar. ”Nu a fost și nu este nici o eroare referitoare la ordonanța de clasare din dosarul de candidatură a lui A. Lazăr. Întrebarea mea era urmatoarea - cum se justifică o astfel de ordonanță în dosar. În sfârșit aflăm și <>- a greșit grefiera care a multiplicat lucrările acestuia. Reamintesc și faptul că tot o <> a fost și pe data de 20 martie 2018, atunci când grefiera a multiplicat Protocolul secret din 2009, l-a trimis la MJ fără ultimele doua pagini care se lipiseră la exemplarul trimis la CSM!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ