Italia este într-o fază de ”euro-decepţie”. Matteo Renzi își anunță demisia

| 05 mar, 13:54

Fostul premier Matteo Renzi își anunță demisia după ce partidul său a suferit o” înfrângere clară” la alegerile de duminică din Italia, relatează agenția Ansa.

Marele perdant al alegerilor de duminică este Partidul Democrat al fostului premier Matteo Renzi care a decis să-și dea demisia din funcția de lider al formațiunii. Alegerile parlamentare au aruncat Italia în incertitudine. Potrivit exit-polurilor, niciun partid nu are majoritatea absolută necesară pentru a forma un guvern.

Coaliţia de centru-dreapta a fostului premier Silvio Berlusconi deţine cele mai multe locuri în camera inferioară a parlamentului.

Marele învingător al serii a fost însă partidul Mişcarea Cinci Stele, care ocupă locul doi. Facţiunea anti-sistem, eurosceptică, a devenit cel mai mare partid din Italia.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ