Iubita lui Liviu Dragnea susține că acesta este supus unei "forme de tortură" în penitenciar
Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, a susținut marţi, la Antena 3, că fostul şef PSD - aflat în Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare - este supus unei forme de tortură, pentru că de 6 luni i s-ar refuza să facă RMN, deși are dureri de spate.
Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a reacționat spunând că "sistemul administraţiei penitenciare asigură aplicarea cadrului legal în materia asistenţei medicale, a tratamentului, îngrijirilor şi medicamentelor, în mod unitar, pentru toate persoanele custodiate”.
Irina Tănase susține că de 6 luni Liviu Dragnea cere în penitenciar să i se permită să facă 4 investigații RMN, pe care să le plătească, întrucât ar avea dureri mari de spate.
- "E vorba de un chin la care e supus, de o formă de tortură, din punctul meu de vedere, atâta timp cât şase luni laşi un om să se chinuie cu nişte dureri şi să i se agraveze starea de sănătate, deşi îndeplineşte toate condiţiile legale să fie dus la investigaţii medicale, eu consider că e vorba de o formă de tortură şi de o încercare de a-l presa", a susținut Irina Tănase la Antena 3.
Reacția ANP
Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a reacționat spunând că "sistemul administraţiei penitenciare asigură aplicarea cadrului legal în materia asistenţei medicale, a tratamentului, îngrijirilor şi medicamentelor, în mod unitar, pentru toate persoanele custodiate”.
Precizările Administrației Naționale a Penitenciarelor:
- "În conformitate cu prevederile art. 71 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi ale art. 152-166 din H.G. nr. 157/2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013, dreptul la asistență medicală, tratament și îngrijiri al persoanelor private de libertate este asigurat cu personal specializat, în mod gratuit, potrivit legii. Asistența medicală, tratamentul și îngrijirile în locuri de deţinere sau unităţi sanitare din sistemul public de sănătate se asigură, cu personal calificat, în mod gratuit, potrivit legii, la cerere sau ori de câte ori este necesar.
- De asemenea, conform art. 145 din Ordinul nr. 429/2012 privind asigurarea asistenţei medicale persoanelor private de libertate aflate în custodia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, deţinuţii pot solicita contra cost orice alt serviciu medical care nu este asigurat gratuit. Art. 147 din acelaşi act normativ reglementează posibilitatea refuzării unei intervenţii medicale, persoanele private de libertate asumându-şi în scris răspunderea pentru decizia lor. În acest registru, consecinţele refuzului sau ale întreruperii actelor medicale sunt explicate pacientului.
- În considerarea celor expuse, subliniem că sistemul administraţiei penitenciare asigură aplicarea cadrului legal în materia asistenţei medicale, a tratamentului, îngrijirilor şi medicamentelor, în mod unitar, pentru toate persoanele custodiate".
Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
Tag-uri:
irina, liviu dragnea
loading...
Ştirile orei
FEMINIS.RO
Comentarii
Adauga un comentariu nou
ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ
x