Judecătoarea Geanina Terceanu a cerut protecţie specială de la poliţie
Judecătoarea acuzată de luare de mită în dosarul Transferurilor se teme să nu rămână fără banii de mită. După ce intermediarii mitei i-au bătut la uşă şi au cerut înapoi şpaga de la Giovani Becali, Geanina Terceanu a cerut protecţie specială de la poliţie. Strategia judecătoarei a fost deconspirată, însă, de interceptările făcute de procurorii DNA.
Magistratii pot cere protectie speciala de la politie atunci cand sunt implicati in dosare penale cu oameni care le-ar putea pune viata in pericol si se simt amenintati, potrivit România TV. In acest caz, judecatoarea Geanina Terceanu a facut-o in momentul in care intermediarii mitei au venit sa ceara inapoi banii primiti de la Giovani Becali.
Ei au cerut 150.000 de euro din totalul de 220.000 de euro pe care Giovani Becali i-a dat ca spaga judecatoarei Terceanu. Intermediarii mitei aveau la randul lor probleme penale si ar fi folosit banii pentru a se impaca cu celelalte parti cu care erau in proces. Cand au venit sa ceara o parte din bani, Geanina Terceanu a spus ca nu mai are niciun ban din suma luata ca mita de la Giovani Becali.
Citeşte şi: Judecătoarea Geanina Terceanu rămâne în arest preventiv
Dupa acest episod cu intermediarii spagii, Geanina Terceanu nu le-a mai raspuns la telefon si a facut aceasta solicitare de protectie la Politie. Numai ca motivul nu a fost ca mituitorii o cauta si ii cer banii inapoi, ci ca are de motivat o decizie extrem de importanta intr-un dosar periculos.
Judecătoarea Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, care i-a achitat în Dosarul Transferurilor pe fraţii Becali, a cedat după cinci zile de arest şi a recunoscut acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA. Mărturisirea judecătoarei vine la doar o zi după ce Ioan Becali a recunscut că i-a dat şpagă pentru a-l elibera.
Pe 24 februarie 2009, judecătoarei Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre soluționare dosarul transferurilor, cauză în care Cristian Borcea, Ioan și Victor Becali fuseseră trimiși în judecată alături de alți conducători din fotbal pentru înșelăciune și de evaziune fiscală. Pe 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 — "fapta nu există".
"Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că Geanina Terceanu a primit de la inculpații Ioan și Victor Becali și de la suspectul Cristian Borcea în mai multe tranșe suma totală de 220.000 de euro. Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal, fie prin intermediar, în diferite locații din București și județele Ilfov și Ialomița. În cursul anului 2009, o parte din banii primiți au fost folosiți de Terceanu la achiziționarea unei locuințe", susțin procurorii.
Pe 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunțată de Terceanu a fost desființată printr-o decizie a Curții de Apel București, iar inculpații condamnați la pedepse privative de libertate.