Klaus Iohannis câștigă procesul cu Consiliul pentru Combaterea Discriminării, care l-a amendat pentru folosirea cuvântului “p
Președintele Klaus Iohannis a câștigat procesul cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care în mai 2018 l-a amendat cu 2.000 de lei pentru folosirea cuvântului “penali”. Decizia luată de Curtea de Apel București, care i-a admis contestația șefului statului, nu este definitivă.
Prin decizia pronunțată miercuri, Curtea de Apel București a dispus anularea hotărârii CNCD prin care Klaus Iohannis a fost amendat cu 2.000 de lei.
Decizia Curții de Apel București, potrivit portalului instanțelor:
- "Respinge excepţia decăderii invocată de către intervenienta SC JURINDEX MEDIA SRL. Admite acţiunea formulată de către reclamantul președintele României prin Administrația Prezidențială în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării şi intervenienţii SC JURINDEX MEDIA SRL, Răzvan Savaliuc și Cosma Andreea.
- Dispune anularea Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 168/09.05.2018 în ceea ce îl priveşte pe reclamant şi a Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 265/04.07.2018. Cu recurs în 15 zile de la comunicare ce se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 14.07.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei".
În mai 2018, președintele Klaus Iohannis a fost amendat cu 2.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care a decis cu 5 voturi la 4 că liderul de la Cotroceni a folosit discriminatoriu termenul “penali”. Concret, Consiliul a decis că președintele a discriminat atunci când a făcut următoarea declarație: "Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA".
Atunci, Klaus Iohannis a calificat drept "decizie politică” amenda stabilită de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, iar Administrația Prezidențială a anunțat că hotărârea va fi contestată în instanță.
În acest caz, CNCD a fost sesizat în 19 februarie 2019 de site-ul luju.ro (Lumea Justitiei). În sesizarea publicată de luju.ro se susține că "nu se poate accepta ca, preluandu-se și perpetuându-se asemenea mesaje, să ne adresăm cu totii în societate cu apelative de 'penal', 'inculpat', 'infractor', 'pușcăriaș', care în lumea civilizată - în principal în spațiul UE - sunt considerate forme de discriminare, care pot naște până la reacții de ură și violență". Și Andreea Cosma, deputat PSD la acea vreme, a sesizat apoi CNCD pe această temă.
loading...
Ştirile orei
Comentarii
Adauga un comentariu nou
ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ
x