Kremlinul acuză NATO că încurajează Ucraina să continue "războiul fără sens" cu Rusia

| 30 mai, 20:07

Kremlinul a declarat joi că Statele Unite, NATO şi unele ţări europene încurajează Ucraina să continue ceea ce el a numit "războiul fără sens" al Kievului cu Rusia şi le-a acuzat de escaladarea tensiunilor în ultimele săptămâni, relatează Reuters.

 

Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina în februarie 2022 în ceea ce a numit o operaţiune militară specială, iar Kievul spune că se apără singur - cu ajutorul armamentului din Occident - într-un efort de a expulza toate forţele ruseşti de pe teritoriul său. Ucraina avertizează, de asemenea, că Rusia face tot ce poate pentru a încerca să submineze moralul şi voinţa de a lupta a ucrainenilor.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a acuzat joi unele ţări occidentale de creşterea tensiunilor din ultimele săptămâni, pentru că au permis Ucrainei să folosească arme furnizate împotriva unor ţinte din interiorul Rusiei, lucru cu care Statele Unite nu au fost încă de acord în mod public.
"Ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice - Statele Unite în special, alte capitale europene - s-au angajat în ultimele zile şi săptămâni într-o nouă rundă de escaladare", a declarat Peskov reporterilor. "Ele fac acest lucru în mod deliberat. Auzim o mulţime de declaraţii belicoase. Încurajează Ucraina în toate modurile posibile să continue acest război fără sens", a acuzat el. "Toate acestea vor avea, bineînţeles, consecinţe inevitabile şi, în cele din urmă, vor fi foarte dăunătoare pentru interesele acelor ţări care au luat calea escaladării", a ameninţat reprezentantul lui Putin.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ