Lasconi: PSD şi PNL nu au schimbat legislaţia ca să putem doborî dronele care intră pe teritoriul ţării noastre

| 27 sep, 18:13

PSD şi PNL nu au schimbat legislaţia pentru dronele de pe teritoriul ţării noastre şi i-au lăsat vulnerabili pe români, a afirmat, vineri, preşedintele USR, Elena Lasconi.

 

"PSD şi PNL au susţinut mereu că s-au aliat în numele stabilităţii, că avem un război la graniţele ţării. Dar nu au făcut nimic, ne-au lăsat în continuare vulnerabili. Nu au catadicsit să schimbe legislaţia ca să putem doborî dronele care intră pe teritoriul ţării noastre. În schimb, în timp ce dronele ruseşti zboară deasupra României, principala preocupare menţinută pe agenda publică de Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu este salvarea carierei lui Iohannis. Un loc călduţ pentru un om încă patru ani la Senat este mai important decât siguranţa naţională. Noaptea trecută, oamenii din Tulcea s-au trezit iar speriaţi şi au sunat la 112 să înţeleagă ce se întâmplă. Se pare ca dronele ruseşti au intrat iar în spaţiul aerian al României", a scris Elena Lasconi pe Facebook.
Ea a susţinut faptul că, în primăvară, şeful Armatei Române cerea adaptarea legislaţiei româneşti la vremurile pe care le trăim, dar "majoritatea PSD-PNL i-a răspuns cu tăcere".
"Nici până astăzi nu avem propunerile de modificare a legii pentru ca Armata Română să poată doborî dronele ruseşti. În schimb, pentru a da o lege de care să beneficieze un singur om - pentru scaunul de senator al lui Iohannis - au întors tot programul Parlamentului pe dos. Care sunt priorităţile PSD-PNL? Românii sau confortul lui Iohannis?", a transmis liderul USR.
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a informat că patru aeronave de luptă au fost ridicate de la sol, noaptea trecută, pentru a monitoriza situaţia de la graniţa cu Ucraina, unde forţele ruse au atacat cu drone infrastructura portuară.
Din datele disponibile la acest moment, nu a fost semnalată existenţa unei zone de impact pe teritoriul naţional. Forţele Ministerului Apărării Naţionale execută, începând din dimineaţa de vineri, cercetări în zonă cu mijloace aeriene şi cu echipe la sol, arăta ministerul.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ