Băsescu, la B1TV: Trebuie să uităm de Schengen. Zgonea e un șmenar

| 11 dec, 2013

Președintele Traian Băsescu a atacat din nou Parlamentul și puterea la B1TV, susținând că modificarea Codului Penal a adus numeroase prejudicii și că România trebuie să spună adio intrării în spațiul Schengen. Despre Valeriu Zgonea a spus că e un șmenar.

Iata principalele declaratii ale presedintelui:

Despre modificarea Codului Penal in Parlament

O pierdere a directiei politice, asta s-a intamplat in Parlament ieri. N-as fi atat de pesimist in ceea ce priveste viitorul, poate punerea pe ordinea de a zi a Legii pentru amnistie si gratiere este pentru a fi respinsa, poate. Atunci cand sunt lovite institutiile democratice ale statului, nu te poti referi in alti termeni la astfel de actiuni decat "lovitura de stat", punerea sub control a justitiei. Anul trecut aveam semnatura finala pe numirea sefilor din Justitie si s-a mers pe varianta "ne punem omul nostru la Presedintie". Acum se loveste in institutii, si nu desfiintandu-le, ci gloindu-le de continut.

Pentru mine marea dezamagire, PDL, cei care au votat pe mutilarea ANI. Ma indoiesc ca sefii celor doua grupuri de la Senat si Camera, dl Toader si dl Radulescu, au semnat pentru fara sa consulte conducerea partidului.

Intrebare: Cum comentati faptul ca mai multi oameni s-au strans in fata postului nostru de televiziune?

Maine parca vad ca o sa spuna ca Basescu si-a adus postacii la B1.

Despre reactiile externe: Eu am incercat sa previn aceasta reactie, am avut si o discutie telefonica cu dl Zgonea, am trimis si o scrisoare, lucrurile nu au fost intelese si am estimat acest tip de reactie.

Din pacate, nu are efecte asupra celor ce ne-au pus in aceasta situatie, tot romanii vor  suferi. Trebuie sa uitam de Schengen, va fi un raport foarte prost pe partea de activitate parlamentara, va scrie "Lipsa de vointa politica in lupta impotriva coruptiei". Oamenii astia au facut un mare rau Romaniei. Dincolo de actiunea parlamentarului de rand, aici au fost trei mari responsabili. Victor Ponta, care a avut o presiune enorma de la baronimea locala sa amputeze ANI si DNA ca institutii care ii pot prinde cu ilegalitati, Crin Antonescu, care a avut acelasi tip de presiune si un om care s-a comportat, sa ma scuzati de expresie, ca unul care face - vrei sa schimbi bani si iti da un dolar deasupra si unul dedesubt - smenar se cheama, si este presedintele Zgonea.

Stiti cate legi s-au votat aseara pe codul penal: doua. O lege separata pentru mutilarea art 253 si alta care afecteaza vreo 12 art din codul penal vechi si nou. Zgonea a manipulat votarea a doua legi, cu o viteza extraordinara, care nu erau pe ordinea de zi, nu aveau avizul CSM. Eu cred ca Zgonea ar trebui sa demisioneze. Aduceti-va aminte ce s-a facut cu Roberta Anastase, care nu avea atributiuni sa numere. Legea a fost corectata, s-a retrimis de catre mine. Acest om a pus Romania intr-o situatie ingrozitoare. Voi aplica toate procedurile constitutionale pentru a impiedica aceste modificari.

Ma uit la cata iresponsabilitate si minciuna se propaga in spatiul public. Ponta se face ca sta pitit, ca si cum se poate lua o decizie de modificare a Codului Pena fara ca liderul majoritatii sa nu stie. Antonescu iese si bate campii, spunand nu sunt functionari publici parlamentarii si presedintele.

Vreau sa vedeti cat de perfida e modificarea la 253 Cod Penal . Are un singur  articol, dar scris cu o perfidie incredibila - Fapta persoanei care in exercitarea atributiilor de serviciu ce rezulta din contract de munca si fisa postului cu o institutie de la art 145 - presedintia, primariile, consiliile, presedintii de CJ, ei nu au contracte, sunt alesi. Neavand contracte nu pot fi suspectati de conflict de interese.

Se intampla doua lucruri pentru care au reactionat vehement ambasadele si CE: nu se mai aplica procesul de incompatibilitate, ANI nu mai exista pentru ei si nu mai intra in conflict de interese daca prin acte administrative aloca contracte sotiei, copiilor, fratelui, rudelor. Mizand pe modul ermetic in care a fost scris Articolul, Crin Antonescu spune "nu e adevarat". Ba e adevarat, acum incompatibilitatea se refera doar la cei care au un contract de munca. Alesii nu au contracte de munca si fisa postului.

E o forma de a da liber la furat bani publici pentru politicieni. Mai e o forma de a inceta toate anchetele in desfasurare. Degeaba tipa Georgescu acum ca are 60 de primari in incompatibilitate, daca se promulga legea toti sunt in regula. Mai fac ceva, pentru incompatibilitati si nerespectarea modului de atribuire a contractelor, pedepsele sunt acum intre 6 luni la 6 ani. Reduc pedeapsa de la 3 luni la 3 ani si perioada in care nu ai avea acces la functii. Se mergi atat de departe incat sa spui ca nu mai e incompatiblitate daca eu ca primar dau un contract de 100 mil sotiei e mult prea mult. Cum au crezut ca  nu va fi o reactie atat de groaznica de la ambasade?

Se creeaza conditii sa spui cam asa - si asta e in pregatirea banilor pe care Dragnea se pregateste sa-i ia pe noul buget, iar modificarea Codului Penal sa se dea liber la furt era imperios necesara. Nu as vrea sa folosesc expresii urate, cum sa spui ca daca ai furat jumatate de milion si te-au prins iei o amenda penala? E incredibil ce natie de oameni, cum or fi putut gandi asa?

Orice primar, consilier, poate incerca sa fure o jumatate de milion de euro - daca ma prinde, imi da o amenda; sunt sigur ca la o asemenea suma uriasa ca nu intru in puscarie. Cum e posibil sa gandesti asa? Cine nu mai are contracte? In afara de administratii locale, senatori, deputati, presedinte? Notarii si sunt atatea fraude in procesele de restituire, unde mai devreme sau mai tarziu cei ce au facut fraude vor trebui sa raspunda, avocatii, care de atatea ori tranzactioneaza influenta catre procurori, judecatorii, nici ei nu mai au statut de functionar public, nu au contract de munca. Toti nu mai intra sub incidenta acestei legislatii care vizeaza coruptia.

Acolo au fost cativa baieti destepti, care au spus - noi toti, politicieni, avocati, notari, ne punem la adapost de lege sa putem fura in liniste. Au facut-o sa fie toata lumea multimita in dispretul oamenilor, de aceea mi se pare de o hidosenie rara. Nu am vazut atata hidosenie in vreo lege, si e numai mentalitatea unor ticalosi - nu ii pun aici pe toti cei care au votat, 90% au votat in necunostinta de cauza, habar nu au avut, pur si simplu au spus asta e masinaria de vot, sa fie multumit seful cand se intoarce din Africa de Sud.

Liber la furat bani din acciza pe benzina si motorina pe care o sa vi-i dea Dragnea, ca nu va mai poate atinge ANI si DNA. Legea a trecut de Parlament, vine la promulgare. Vreti sa va imaginati cum ar fi fost cu un presedinte al lor? Macar in timpul majoritatii lui Boc nu au indraznit sa faca asa ceva. O trimit la Curte pe urma.

Despre Lucian Bolcas

Legea CCR spune ca un nou judecator depune juramantul in fata presedintelui si a presedintilor celor doua camere. Nu stiu impactul, dar eu nu voi participa la o astfel de ceremonie cand e vorba de Bolcas si nu se va desfasura la Cotroceni. Nu stiu cum vor interpreta juristii, daca juramantul e valabil in absenta mea, probabil ca va fi. Mi se pare inadmisibil sa numesti in CCR un om cu mentalitatea si gandirea dl Bolcas.

Nu pot uita dispretul pe care il ara fata de statul de drept, si are si probleme de antisemitism demonstrate. Eu nu voi participa la ceremonia de depunere a juramantului. E greu sa blocheze numirea, daca era o prevedere constitutionala, probabil ca da. La judecatori e prevedere in legea CCR, nu-mi dau seama daca are acelasi impact. Probema e a lor, sa gaseasca si solutia politica, slava Domnului ca nefiind obligatie constitutionala nu exista sanctiuni pentru mine, nu voi participa. Daca se va simti judecator al CCR in conditiile in care presedintele nu i-a primit juramantul, e problema dumnealui.

Despre amnistie

Ne-am intors la situatia din Moldova, imposibilitatea de a documenta fapte de coruptie sau antisociale in general. E o mare gresela, va trebui corectata. Atat Parchetele cat si Inalta Curte au sesizat Guvernul ca trebuie rezolvata problema, e ca si cum i-ai spune hotului: vezi ca in casa aia te asteapta politia.

Legea asta a plecat, cred eu, privind la initiatori, Nicolae Paun si Madalin Voicu, de la intentia lor de a mai diminua numarul de romi aflati in puscarii. Propusesera gratiere pentru pedepse pana la trei ani, hoti de buzunare, gainarii de-astea pe care minoritarii romi le fac destul de des. Dar proiectul a intrat pe mana unor sacali - hai sa o facem pentru cei ca Voiculescu, Remes, Muresan, azi inca unul nou care a si votat ieri. Au mers pana la 7 ani, iar la gratiere pana la 6 ani, cam toti ar iesi din puscarie si i-am avea candidati al europarlamentare sau in 2016.

Am vazut ieri dezbaterea si, la fel, se duce cu perfidie si minciuna. Toate amendamentele au trecut, mai e votul final. Ce e aministiat: se gratiaza abuzul in serviciu in forma calificata, de regula pentru politicieni, luarea de mita, darea de mita, primirea de foloase necuvenite, trafic de influenta, infractiuni de crima organizata, deci ne gandim si la Bercea Mondialu'.

Se confirma continuarea tentativei de lovitura de stat de anul trecut, din vara, atunci au vrut sefi la justitie, au vazut ca nu a mers, hai sa distrugem institutiile. Ar fi o discreditare formidabila a justitiei, o descurajare pentru toti cei care au muncit in ultimii ani sa-i prinda pe infractori. Ar fi momentul in care Romania ar arata ca nu e capabila de progres, ca schimbarile politice risca intotdeauna sa duca tara inapoi cu multi ani.

Intrebare: Se vor spreia de reactiile internationale?

Dupa parerea mea, ar trebui sa dea inapoi, arunca Romania, din punct de vedere al credibilitatii, in afara UE. Vom fi o tara considerata in afara regulilor europene, va asigur de asta.  Ce e ingrijorator: ma uit la romani, ei nu inteleg ca e fundamental ca aceste institutii sa functioneze, nu inteleg ca nu pot ajunge la bunastare daca nu merge justitia, ea asigura ponderarea lacomiei celor care au fraiele, au pixul, cum zice Dragnea.

Cred ca in momentul acesta, cand s-au dat pe fata ca nu au invatat nimic din vara trecuta si ca ramane o constanta pentru ei punerea sub control a justitiei, cred ca romanii ar trebui sa reactioneze intr-un fel. M-am uitat la Monica Macovei, nu a luat nicio atitudine publica cand seful grupului PDL de la Senat a semnat pentru reducerea atributiiunilor ANI, alaturi de PSD si PNL. Parca mi se pare prea mult pentru un loc eligibil la europarlamentare, prea mult se sacrifica principiile atatia ani afisate. Monicai Macovei, care face morala tuturor, am vrut sa-i transmit acest mesaj si atat.

Despre acciza pe carburanti

Imi mentin punctul de vedere ca nu trebuie introdusa deloc, in buget sunt resurse. Eu nu am anuntat ca nu voi semna mandatul pentru semnarea scrisorii catre Fond fara sa fi discutat cu FMI si CE. Cine isi imagineaza ca ma apuc de gesturi bruste care sa surprinda partenerii greseste. Acciza nu e necesara, bugetul are resurse, si pentru indexarea pensiilor, si pentru cresterea venitului minim garantat, si 10% la profesori. Problema e ca USL, aici nu e vorba numai de PSD, si unii si altii, si PC, vor bani in plus pentru anul electoral, sa-i pompeze catre primari si presedinti de CJ.

Mi se pare imoral. Frate, daca vrei sa faci campanie, fa-o pe banii tai, nu pune un bir pe toata populatia pentru a-ti servi clientela politica. Se pare ca trebuie sa ne obisnuim cu imoralitatea acestei aliante. Nu doar creste pretul la combustibil si la toate bunurile, plus inflatie, dar reduce consumul si franeaza cresterea economica.

Intrebare: Cum interpretati amanarea anuntata de premier?

Miscarea transportatorilor a avut si ea efect, cu siguranta, dar e absolut caraghios sa spui la motorina nu, la benzina da. Discriminezi atata populatie, de ce sa plateasca doar cei cu benzina? Nu ar rezista in fata CCR nici macar sa treaca pragul.

Despre descentralizare

Sunt mai relaxat acum si in ce priveste contestarea la CCR. Azi nu s-a pronuntat pe descentralizarea lui Dragnea, oricum acest buget nu poate intra in vigoare cu o situatie neclara a descentralizarii. Unul din lucrurile fundamentale e definitia statului roman, unitar nu federal. Or pierderea controlului de catre ministere, spre exemplu la sanatate, ce inseamna aceste directii: instrumentul prin care ministerul verifica modul in care isi desfasoara activitatea spitalele private sau de stat si indeplinirea politicii sanitare.

Pai daca le dai la presedintele CJ, cum controlezi aplicarea politicii sanitare? Guvernul central nu va mai sti ce se intampla in teritoriu, se genereaza si un conflict. Unul din argumentele pentru care am sustinut descentralizarea spitalelor a fost acesta: mai omule, nu intelegi ca daca ai si spitalele si directiile in subordinea ministerului nu o sa stii niciodata situatia reala? lucru pe care l-a inteles foarte bine. Acum, se controleaza el pe el.

Argumentul fundamental e ca Romania e stat unitar si are un control al activitatilor fundamentale de la centru. Altfel, se produce o autonomizare atat de mare incat in cativa ani Guvernul pierde controlul pe teritoriu. Unde are dreptate USL: pana la promulgarea bugetului, nu se pot plati acei 10% la dascali si alocatia suplimentara pentru medicii rezidenti, aici au dreptate. Dar au legi si pot pune in aplicare legea, ei o utilizeaza ca si comisia Calarasi, nu dam ca nu promulga bugetul, ca parghii de santaj, nu si-au gasit omul. Eu le pot spoune public cum le pot plati.

Intrebare: Va veti intalni cu Victor Ponta?

Sper ca da, si sa discutam omeneste. Sper ca isi va face timp. Nu are nicio legatura bugetul cu Comisia Calarasi, comisiile sunt in functiune. Ceea ce vor afla va fi foarte simplu: vor vedea cum poti cumpara cinstit pamant si nu furandu-l de la ADS.

Despre terenul din Calarasi

Fiica mea a luat un credit, a avut venituri suficiente, si il plateste in 30 de ani, dar nu a luat pamant de la ADS, cum au luat toti smecherii, si Dan Voiculescu, si ticalosia premierului, prin OUG a luat 2100 ha pamant de la Academia Agricola pentru Consiliul Judetean Braila. Bunea Stancu pregatise si licitatia, dar a aflat ca ma interesez indeaproape si a renuntat pentru un an, pana imi termin mandatul. Tipul acesta de om, premierul, tu dai 2100 ha pentru clientela politica si simulezi niste anchete pentru credit luat, pentru pamant, cinstit?

Despre Antonescu, Ponta si Voiculescu

Stiti cum sunt oamenii astia, cand ti se pare ca a inteles putin drumul european, da cu bata in balta, cum face Antonescu zilele astea. Cum poti opta poentru unul ca el cand vrea sa ne prosteasca ca asa e bine cum au votat ei in Parlament. In acest moment, trucul lui Ponta cu plecatul nu-l crede nimeni, nimeni nu crede ca nu a stiut de modificarea Codului Penal, iar postura de avocat asumata de Antonescu e de asemenea catastrofala.

Joaca lui Crin Antonescu a fost legea amnistiei, stiu semnalele din lumea politica, de fapt se intelesese cu Ponta sa treca legea, dar in ultima clipa a virat-o pentru ca sprijinul lui Voiculescu in alianta a debalansat, il sprijina doar pe Ponta, iar Antonescu a vrut sa-i arata ca fara voturile PNL Voiculescu nu scapa de puscarie.

E lupta pentru influenta in trustul lui Voiculescu, si semnalul dat la televiziune, in regula, am lasat sa faci afacerea cu TVR 3, dar acum am schimbat omul care a facut-o.

I-a dat un semnal foatre dur: 1. te duci la puscarie, nu mai aprobam legea aministiei si 2. nu mai pupi nici TVR 3. Eu nu cred ca se vor rupe, rupti nu vor castiga prezidentialele, categoric. Este insa, nu vreau sa ma dau exemplu, dar i-as ruga pe oamenii politici care vor o cariera pe picioarele lor sa nu se dea pe mana baronilor si nici a proprietarilor de presa.

E greu sa arati, sa spui: Voiculescule, poti sa ma faci albie de porci de dimineata pana seara, Vantule sau Ghita, cu mine nu se negociaza, va spune eu ca e foarte greu. Dar daca vrei sa fii un om politic liber, o faci. Sunt convins ca USL nu se va rupe pana la prezidentiale, socialistii singuri nu pot castiga, ori cu Ponta, ori cu Geoana, in turul doi nu strang 50% plus 1.

Despre legea referendumului

Pe 14 decembrie, la ora 23 si 59 de minute, asa fac, si chem si presa sa vada ca am semnat-o. Daca modificarea pe care o fac ar fi una buna, nu cu gandul la interesele celor doua partide aflate temporar la putere, le-as crea conditii sa organizeze referendumul, dar nu o data cu prezientialele. Dar ceea ce au facut, sa fiu scuzat, e din nou o constructie parvulesciana, s-a amestec el in legea votului uninominal si a iesit ce a iesit, acum a fost organizator la Constitutie si arata jalnic, iar oameni politici sunt prea putin pregatiti sa discute pe Constitutie. Forma de acum de revizuire e catastrofala, ne da inapoi... nici macar la nivelul Constitutiei din 1992 nu e

Despre viitoarele alegeri pentru Cotroceni

Intrebare: Poate fi Crin Antonescu?

Poate fi ales, dar presedinte in adevaratul sens al cuvantului nu va putea fi niciodata, nu are niciun fel de valori. Si eu am cedat la unele valori, dar sunt valori de fond. Stat de drept, functionarea institutiilor, pe care un presedinte trebuie sa si le asume. PSD singur nu poate castiga, asa ca decat sa nu le aiba deloc, mai bine raman uniti.

PNL singur ar avea o sansa in plus, dar ti-ar trebui un Crin Antonescu mai consecvent cu valorile, el vorbeste doua minute pe limba europenilor si dupa 10 minute face pulbere statul de drept, nu e tipul de presedinte de care sa aiba nevoie Romania. PNL, intr-o eventuala alianta, cu toate structurile de dreapta, ar putea da presedintele.

Despre opozitie si dreapta politica

Mi-e foarte greu sa pun degetul pe un candidat, dintre cei care isi revendica dreptul de a candida, din cate stiu Falca are inteligenta sa nu spuna ca vrea sa candideze. Eu as spune Emil Boc e solutia dreptei, e puternic si onest. Romanii vor trebui sa inteleaga ca nimeni nu a vrut sa taie salarii, daca am fi putut sa ne imprumutam, nu taiam salariile. Nu au fost prezentate bine argumentele, nici nu s-a putut, ce ziarist ar fi ajutat?

Va fi dreptul romanilor sa aleaga. Au ales acum USL, care se apropie de o structura care nu are nimic comun cu tara, ci numai cu interesele politicienilor. Daca li se va face oferta unui candidat cinstit, ca Boc, s-ar putea sa o respinga, dar…

Deocamdata, alternativa si opozitia la USL e o parte din presa. Eu doar imi fac datoria, dvs presa aveti optiunea sa nu faceti opozitie. La mine e o obligatie sa veghez la constitutionalitate. Dar opozitia reala deocamdata sunteti voi, parte din presa.

Unificarea dreptei e tot mai indepartata, PDL cu Blaga e mult mai apropiat de PSD, semnarea celor doi sefi de grup a propunerii legislative a PSD pentru ANI a fost semnalul clar ca nu am gresit cand am spus: ne despartim, dragii mei. PDL e mai degraba apropiat ca mentalitate de USL decat de valorile europene asa cum se comporta acum, imi pare rau sa o spun, nu vreau sa-i atac.

Nu cred ca vor avea un scor atat de prost la europarlamentare, eu daca voi investi undeva, voi investi sufleteste in PMP. Acest partid s-a infiintat pentru 2016, pana atunci probabil ca va contribui partidul la sustinerea unui candidat onorabil de pe partea dreapta. Eu vreau doar sa-l sprijin sa porneasca, nu il conduc. Eu cred ca nu vedem inca candidatul dreptei, nu e obligatoriu sa il scoatem de pe acum, timpul optim e dupa europarlamentare.

PDL are deja candidat, din cate stiu iau decizia finala, un candidat pe dreapta. Nu cred in Catalin Predoiu, e dreptul meu

Despre declaratia ministrului Daniel Barbu despre alocarea prea multor bani programului de prevenire a HIV

Un om care spune asa ceva, nu poti sa pretinzi sa-si dea demisia, el e cu handicap sufletesc. Un astfel de om e un om care are handicap sufletesc, nu te poti astepta de la un astfel de individ sa aiba responsabilitatea demisiei, dar premierul trebuia sa-l demita imediat. Stiti cat e de grav, noi toti stim de unde provine numarul mare de seropozitivi, de la acele injectii facute bebelusilor in spitale in ultimele luni, ani ai regimului Ceausescu, si in primii ani de democratie. Sa spui asa ceva este numai rezultatul unui suflet marunt.

Mi-e foarte greu sa discut, premierul trebuia sa-i anunte destituirea, nu a facut-o, vad ca vrea sa discute, sunt oameni lipsiti de responsabilitate. Barbu trebuie sa plece imediat.

Despre unirea cu Republica Moldova

Categoric, ma voi ocupa de acest proiect, va fi unul din proiectele in care imi voi pune resursele dupa terminarea mandatului, eu cred in acest lucru, Romania are nevoie de Moldova si Moldova are nevoie de Romania.Nu imi e rusine de ce am spus si nu ma deranjeaza nici daca un politician sau altul spune: vai, cum am putut spune asa ceva, ii intarim pe comunisti. Nu, comunisti sunt toti aceia care joaca intre Moscova si Bruxelles, cum face Ianukovici.

De acestia sunt si in Romania si in Moldova, dar nu e un proiect care sa se poata face maine sau poimaine. Nu as duce mai departe discutia, iar vor fi tot felul de interpretari. In Romania, 70% din populatie vrea unirea, in Moldova procentul e sub 50%. Procesul e fundamental de dorinta oamenilor. Cand nu voi mai angaja statul roman, ma voi dedica unui proces de explicare, de ce trebuie sa se intample.

Uitati-va cat de greu le e sa-si gaseasca identitatea, nu exista popoare care sa poata supravietui fara identitate, iar identitiatile artificiale nu pot fi asimilate. Nu poti spune eu sunt moldovean, vorbesc limba moldoveneasca, eu invat istoria Moldovei. Identitatea e cel mai de pret lucru al unui popor, iar dincolo de Prut nu e alta identitate decat cea pe care o avem noi.

Intrebare: Urmeaza razboi politic total?

Nu, aplicarea Constitutiei in toate consecintele sale. Mai am idei, solutii, pentru a impiedica degradarea si pasii inapoi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 dec, 2013
PETRE
DEMIS CONTRA ALES
CARICATURA PREZIDENTIALA I-SI FACE NESTINGHERIT NUMARUL,UN ALES DEMIS DE UN DEMIS,DEDREPTUL COMIC,SE INTAMPLA IN ROMANIA SAT FARA CAINI
11 dec, 2013
PETRUS
Voiculescu este nevinovat
Voiculescu este nevinovat. Toate acuzatiile care i se aduc sunt nefondate si neintemeiate.
11 dec, 2013
mayamynka
Presedintele RO.
Haideti Dl.Basescu,haideti si nu lasati hyenele usl,sa jupuiasca tot ce este bun in noi!!!Doamne Ajuta!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ