Ponta la prezentarea proiectului de buget: Cer parlamentarilor să se gândească la cei 20 de milioane de români

| 03 dec, 2013

Pensiile vor fi indexate cu 3,6%, iar cresterea salariului minim va creste la 850 de lei, a declarat premierul Victor Ponta în faţa Parlamentului, la prezentarea legii bugetului.

Principalele declaraţii ale premerului:

Bugetul reflecta realitatea econ sisociala din acest moment din Romania. In 2013 s-au indreptat o parte din politica de saracire de austeritate indreptate impotriva populatitei, fiind intregite atat salariile bugetarilor, medicip profesori cat si pensiile.  In sanatatate 2,5 mld lei datorii au fost platitie si s-au platit in avans subventiile necesare dezvoltarii agriculturii

In 2014 principalul obiectiv este de a face ca fiecare cetatean al Romaniei sa simta in propriile sale venituri o crestere economica si o dezvoltare care i acest mom este certificata de taote datele.  Pentru ca fiecare cetatean al Romaniei sa vada si sa inteleaga, in proiectul de bugete avem prevazaute:

Indexarea tuturor pensiilor cu 3,6% superior inflatiei. cresterea salariului minim la 850 de lei. Venitul minim garantat va creste cu 5% vor fi platite subventiile in agricultura. Pentru categorii speciale unde vrem sa dam un mesaj politiic 0 medicii rezidenti, profesori debutanti - sunt prevazute cresteri substantiale.

Pastrarea cotei unice, cresterea garantiilor pentru IMM-urilor, investitiile pt proiecte locale, investitii inca insuficiente pt necesitatea de dezvoltare. Ce produs din sectorul alimentar dupa panificatie sa fie redus TVA-ul. Sunt prevazute investitii importatne si cu valoare simbolica pentru Romania in domeniul culturii.

Spatiul financiar necesar pentru demararea unor proiete de infrastructura pt dezvoltarea Romaniei. (...) Autostrada Comarnic-Brasov si de asemenea din bugetul de stat putem continua proeiectul autostrazii Transilvania oprit in 2005. Sa dam o speranta foarte clara pentru o viata mai buna pt fiecare dintre cetatenii romaniei.

Bugetul Romaniei este asteptat de toti cetatenii Romaniei. La finalul acestei dezbateri sa va ganditi ca in afara acestei cladiri sunt 20 mil romani care asteapta cresterea pensiei si dupa ce se epuizeaza bataliile polticie sa avem aprobata aceasta lege.

Tag-uri: buget, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ