Liviu Vasilescu a demisionat de la șefia Poliției Române după scandalul înmormântării lui Emi Pian
Liviu Vasilescu a anunțat că, de astăzi, se retrage din funcția de inspector general al Poliției Române, după scandalul înmormântării lui Emi Pian. Vasilescu a acuzat un atac mediatic concentrat asupra Poliției Române.
"Atât ca ofiţer de execuţie cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională fiind principul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concentrat asupra Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor.
Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate", a declarat Liviu Vasilescu în cadrul unei conferințe de presă la sediul MAI.
Poliția Română s-a aflat în centrul unui scandal, după ce au apărut în spațiul public imagini în care șefi ai Poliției apar la o întâlnire de noapte cu liderii clanului Duduianu, după uciderea lui Emi Pian în timpul unei partide de barbut.
Într-o conferință de presă, președintele României a spus că le-a cerut reprezentanților Ministerului de Interne și ai Poliției să „explice public” acele imagini, iar secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a explicat faptul că modul în care s-a acţionat înainte şi în timpul înmormântării lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost asumat, având ca scop prevenirea incidentelor violente în data de 9 august.
"Ca principală misiune, am solicitat devansarea funeraliilor şi am cerut reprezentanţilor Bisericii sprijin în acest scop. Modul în care ne-am îndeplinit misiunea a fost asumat, fiind cea mai eficientă soluţie legală pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi de a preveni incidente violente în data de 9 august. În nicio clipă, Poliţia Română nu a negociat siguranţa cetăţenilor cu nicio persoană, indiferent de calitatea acestora. Nu s-a negociat nici aplicarea legii, ci s-au impus măsuri de natură să prevină producerea unor evenimente grave", a declarat Bogdan Despescu, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Potrivit acestuia, existau informaţii că la înmormântarea din 9 august ar fi urmat să participe aproximativ 3.000 de persoane, existând riscul producerii unor violenţe. "Evenimentul din Bucureşti de la începutul lunii august a fost permanent monitorizat de către mai multe structuri din cadrul MAI, misiunea noastră fiind aceea de a preveni producerea unor incidente grave. Urmare a analizelor de risc, a rezultat că era pusă în pericol sănătatea persoanelor din municipiul Bucureşti, existau date şi informaţii că la procesiunea de duminică, 9 august, erau aşteptate să participe aproximativ 3.000 de persoane. Această situaţie putea să conducă la răspândirea infecţiei cu noul coronavirus prin încălcarea normelor sanitare. De asemenea, exista riscul produceri unor acte de de violenţă de natură să afecteze ordinea publică în Capitală", a spus Despescu, potrivit Digi24.
loading...
Ştirile orei
Comentarii
Adauga un comentariu nou
ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ
x