Ludovic Orban, despre proiectul „anti-chiul” iniţiat de liberalul Sebastian Burduja: ”Nu cred că este necesar!”
Ludovic Orban a declarat, întrebat miercuri cum va vota proiectul de lege „anti-chiul” iniţiat de către deputatul PNL Sebastian Burduja, că nu crede că este nevoie de o astfel de lege, ci este necesar ca „fiecare parlamentar să înţeleagă misiunea care i-a fost încredinţată de oamenii care i-au acordat votul”.
„Eu nu cred că este nevoie de o astfel de lege, eu cred că este nevoie ca fiecare parlamentar să înţeleagă misiunea care i-a fost încredinţată de oamenii care i-au acordat votul. Sigur că nouă ne convine ca majoritate parlamentară să avem o restrângere suplimentară pentru eventualii absenţi, dar eu am încredere în parlamentarii PNL şi în parlamentarii coaliţiei că îşi fac datoria faţă de români”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat miercuri la Parlament cum va vota legea anti-chiul.
Deputatul PNL Sebastian Burduja a depus, la finalul primei săptămâni a noii sesiuni parlamentare, primul său proiect de lege care prevede creşterea substanţială a sancţiunilor pentru absenţele nemotivate ale parlamentarilor, la 10% din indemnizaţia brută. În acest moment, penalizarea este de 10 ori mai mică, la doar 1%. „Legea anti-chiul” este iniţiată de Burduja şi de mai mulţi aleşi liberali.
În expunerea de motive, iniţiatorul legii subliniază că fenomenul absenteismului deputaţilor şi al senatorilor de la locul de muncă reprezintă o problemă pentru forul legislativ al României şi necesită o înăsprire a sancţiunilor pentru a impune o disciplină şi un mod de lucru productiv pentru parlamentarii români.
„Acest fenomen afectează încrederea cetăţenilor în cea mai importantă instituţie a democraţiei, dar poate periclita şi funcţionarea parlamentului, afectând nivelul de responsabilizare al deputaţilor şi senatorilor. Prin prezenta propunere legislativă se are în vedere modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, mai precis modificarea procentului reţinut din salariul brut lunar în cazul absentării nemotivate, modificare efectuată la Art. 29, alin. (1). O creştere a penalizării absenţelor nemotivate va responsabiliza parlamentarii şi va reduce acest fenomen”, conform sursei citate.
loading...
Ştirile orei
Comentarii
Adauga un comentariu nou
ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ
x