Marcel Ciolacu: România nu își poate permite să piardă 230 de milioane de euro din PNRR

| 08 apr, 18:36

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, că România nu își poate permite să piardă 230 de milioane de euro din PNRR, de aceea a depus la Parlament, împreună cu ceilalți lideri ai coaliției de guvernare, un proiect de modificare a Legii pensiilor speciale.

 

'România nu își poate permite să piardă 230 de milioane de euro din PNRR! De aceea, astăzi, la inițiativa liderului informal al Coaliției, Crin Antonescu, am depus la Parlament, împreună cu Cătălin Predoiu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian, un proiect de modificare a Legii pensiilor speciale', a scris Ciolacu pe Facebook.
El a adăugat că acest proiect are ca scop corectarea inechităților dintre pensionari, atât din perspectiva contributivității, cât și a vârstei de pensionare - 65 de ani pentru toți, inclusiv pentru cei 'speciali'.
'Sunt încrezător că președintele Crin Antonescu va promulga această lege, care răspunde uneia dintre cele mai mari nemulțumiri din societatea românească. România are nevoie de un președinte mediator, un om al dialogului, un președinte care să construiască o punte între stat și cetățeni', a menționat acesta.
Propunerea legislativă pentru modificarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu va fi dezbătută în procedură de urgență, a decis, marți, Biroul permanent al Camerei Deputaților, la propunerea inițiatorilor, respectiv liderii coaliției de guvernare - Marcel Ciolacu, Cătălin Predoiu, Kelemen Hunor, Varujan Pambuccian.
Termenul de depunere a amendamentelor este de 15 aprilie, iar termenul pentru raport - 23 aprilie.
Actul normativ propus prevede ca, începând cu data de 1 ianuarie 2026, judecătorii, procurorii, judecătorii de la Curtea Constituțională, magistrații-asistenți de la Înalta Curte de Casație și Justiție și de la CCR, precum și personalul de specialitate juridică se pot pensiona și pot beneficia de pensia de serviciu dacă îndeplinesc condiția de vechime de minimum 25 de ani realizată numai în aceste funcții, precum și condiția de vârstă de cel puțin 48 de ani. Se prevede să se atingă eșalonat vârsta de 65 ani la pensionare pentru magistrați în 2045.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ