Mihai Constantin: Guvernul a aprobat măsuri detaliate pentru modernizarea infrastructurii vamale

| 09 oct, 17:34

Guvernul a aprobat, miercuri, prin hotărâre, măsuri detaliate de punere în aplicare a programului de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii vamale pentru perioada 2025-2030, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

 

"În contextul măsurilor de creştere a veniturilor bugetare şi de combatere a evaziunii, vreau să vă reamintesc faptul că, în luna iunie, Guvernul a aprobat programul multianual de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii vamale pentru perioada 2025-2030, cu un buget de un miliard de lei, iar astăzi, prin hotărâre de guvern, au fost stabilite mai multe măsuri detaliate de punere în aplicare a acestui program. Concret, vor fi modernizate, reabilitate şi dezvoltate 123 de birouri vamale, atât interne, cât şi de frontieră. Investiţiile estimate sunt de peste 532 milioane lei", a declarat Mihai Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
El a explicat că vor fi derulate "lucrări de modernizare pentru 22 de birouri vamale, lucrări de reabilitare pentru 31, de dezvoltare a bazelor materiale pentru 22 de birouri vamale şi dotări pentru 48 de obiective de investiţii".
"Prin acest program va fi modernizată şi dezvoltată infrastructura specifică activităţii vamale, în principal pentru partea de construcţii civile şi instalaţii aferente, sisteme rutiere şi piste de control vamal, depozite, hale de control, dotări cu echipamente specifice aflate în administrarea Autorităţii, pentru consolidarea capacităţii instituţionale în combaterea fraudelor vamale, a evaziunii fiscale, contrabandei, traficului de droguri sau de substanţe stupefiante. Este un program amplu, multianual, după cum aţi auzit, absolut necesar, având în vedere că multe dintre birourile sau punctele vamale prin care Autoritatea Vamală Română realizează în prezent controlul la frontieră cu ţările non-UE sunt într-un stadiu de uzură avansată sau se confruntă cu lipsa facilităţilor de control, respectiv a spaţiilor de depozitare, halelor de control, dotări cu echipamente specifice", a declarat Constantin.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ