Ministrul Educației a decis constituirea unei comisii consultative pentru manuale școlare
Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a decis, prin ordin, constituirea unei comisii consultative pentru manuale școlare, care este compusă din 21 de membri, transmite Agerpres.
Comisia, care este înființată la inițiativa ministrului Adrian Curaj, completează grupul de lucru privitor la problematica curriculară și a manualelor școlare.
"Misiunea acestui grup de lucru, parte a procesului de consultare a societății civile demarat de minister, o reprezintă analizarea și furnizarea de recomandări Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice privind procesul de evaluare și aprobare a proiectelor de manuale școlare pentru clasele V-VIII, precum și procedura de achiziționare a acestora", informează un comunicat de presă al MENCȘ.
Comisia este compusă din reprezentanți ai editurilor de carte școlară (individual sau prin asociațiile de profil), companiilor IT implicate în procesul de elaborare a manualelor, precum și din reprezentanți ai sindicatelor din învățământul preuniversitar, ai asociațiilor de părinți și ai elevilor.
În grupul de lucru sunt incluși și reprezentanți ai Centrului Național de Evaluare și Examinare și Institutului de Științe ale Educației.
Componența comisiei este următoarea Gabriela Niță (Grupul Editorial 'Litera' — AER), Călin Vlasie (Grupul Editorial 'Paralela 45' —AER), Dan Iacob (Grupul Editorial ART — AER), Cristian Greșanu, Boris Singer și Tudor Benga (Uniunea Editorilor din România), Diana Ana Munteanu (Asociația Cartea Școlară), Constantin Diaconescu (CD Press SRL), Radu Jugureanu (SIVECO), Emilia Tomoioacă (Intuitext), George Huzum (Astro Impex), Marius Ovidiu Nistor și Tudor Spiridon (Federația 'Spiru Haret'), Simion Hăncescu și Cornelia Popa-Stavri (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ), Alina Drăgan și Silviu Cristian Mirescu (Centrul Național de Evaluare și Examinare), Magda Balica și Ciprian Fartușnic (Institutul de Științe ale Educației), Horia Oniță (Consiliul Național al Elevilor), respectiv un reprezentant al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar.
"Grupul de lucru va avea întâlniri periodice pentru a identifica soluții la probleme ce țin de procedurile de evaluare, aprobare și editare a manualelor școlare", a precizat sursa citată.