"În ce priveşte pilonul doi va trebui să lucrăm la planuri de investiţii pentru a spori şi să asigurăm condiţii de trai decente beneficiarilor lor. Ar fi bine să se realizeze o aşezare a actelor normative în privinţa pensiilor. Cred că salarizarea poate să sprijine o nouă lege a pensiilor care să aşeze, să abroge acest noian de modificări la modificări, care să asigure predictibilitate şi siguranţă. Anul acesta nu poate fi susţinut proiectul "cea de-a 13 pensie", din punctul meu de vedere", a subliniat ministrul.
Ministrul Muncii, anunţ IMPORTANT despre cea de-a 13-a PENSIE
Claudia Ana Costea, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, a declarat marţi seară, la România TV, că pensionarii care nu au beneficiat de recalcularea pensiei de la 1 ianuarie 2016 vor beneficia de o eşalonare a sumelor recalculate în următorii doi ani. Totodată, ministrul a precizat că, în opinia sa, în acest an nu va putea fi implementat proiectul "a 13-a pensie" pentru pensionarii cu venituri mici.
Claudia Ana Costea a declarat, în emisiunea Ora de vârf, că pensiile au fost indexate doar cu 5% pentru că atât a fost posibil. "Recalcularea era prevăzută să înceapă de la 1 ianuarie. Vreau să îi asigur pe toţi beneficiarii recalculării că pentru pensionarii în grupele I şi II de muncă probabil se vor face o eşalonare a acestora. Dacă nu au reuşit să primească din 1 ianuarie în aceşti doi ani vor primi întreaga sumă. E foarte greu să ai un nivel de trai decent cu 700 de lei. Am pledat pentru indexarea pensiilor cu 5% pentru că atât a permis bugetul. Vom propune următorului Executiv cu câte procente va fi posibil să se mărească pensiile pe estimările bugetare pe 2017", a explicat ministrul Muncii, la România TV.
Ştirile orei
o pensie într-un cuantum mai mare în limita bunului simț pentru TOȚI cei care au lucrat
perioada prescrisă în ncodul muncii.Eliminarea pensiilor speciale inventate de toți mafioți de politicieni.Nu le place ,nu le convine drepturile bănești primite pe perioada mandatrelor v,NU-I OBLIGĂ NIMENI pentru ocuparea acestei funcții.Pensia minimă ar trebui fixată la salariul pe țară.de acolo să se indexeze cu procentul de inflație direct prin lege și NU prin negociere,tot odată princioiul de acordare a pensiei să se facă conform contribuției personale și a anilor lucrați.Ajutoarele sociale să se acorde NU din / și de la punga casei de pensii centrale.Trebuie să se facă o DIFERENȚĂ între pensionari care au contribuit la pensii și cei care din varii motive NU au participat cu nici un leu.Ce se face acum este pur și simplu bătaie de joc față de majoritatea pensionarilor care au muncit cinstit zi de zi în copoaraței cu cei care NU au muncit deloc.Aici NU mă refer la pensionari de CAP .Mă refer la cei care au miuncit o perioada mică de ani ,și slavă domnului sînt milți din aceștia.Știu că NU se va face ceea ce am spus eu ,dar mi-am spus ți eu o umilă părere ca unul care a muncit 36 de ani în grupa I de pensie.Datorită unei ,,pensii ,,foarte mari sînt obligat să muncesc în contiunuare ,bineînțeles legal.Așa mă pot întreține mai ușor.Mulțumesc DOMNULUI că mă mai țin puterile.Sînt trecut bine de vîârsta a-III-a dar,NU mă dau înlături de la muncă.