Ministrul Transporturilor: Lucrările de refacere la autostrada Sibiu-Orăștie vor fi suportate de constructorul italian

| 20 oct, 13:55

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat, marți, că situația creată la autostrada Sibiu-Orăștie a fost determinată de un cumul de probleme, iar costurile aferente remedierii lor vor fi suportate de către constructorul italian care a executat lucrarea.

"Acolo a fost un cumul de probleme care pornesc de la proiectare, deci, lipsa studiilor geologice, un cumul. Se va face pe banii lor (reparația — n.r.). Ieri (luni — n.r.) am avut o discuție cu ei, am convocat și conducerea mare a firmei din Italia. Le-am spus foarte clar că tot ce se reface, se reface pe banii lor", a afirmat ministrul Transporturilor, la începutul ședinței de Guvern, solicitat de premier să prezinte situația cu privire autostrada Sibiu-Orăștie.

Citeşte şi:  Directorul CNADNR: Statul nu va da niciun ban pe greşelile constructorului la Sibiu-Orăştie

Prim-ministrul l-a întrebat pe ministru dacă lucrările privind noul pod rutier de la Agigea, care face legătura între DN39 și A4, au fost finalizate și i-a cerut să prezinte o informare legată de faptul că firma germană care a executat construcția a predat-o cu întârziere, relatează Agerpres.

"Înțeleg, domnule ministru Matache, s-a terminat podul (de la Agigea — n.r.)? (...) Bun, poate faceți o informare așa cum faceți și cu autostrada Sibiu-Orăștie la podul de la Constanța, o firmă germană, nu, doar 10 luni întârziere. La Sibiu-Orăștie cea mai mare firmă italiană care ne-a lucrat prost și sper să repare acum din banii lor", a spus Ponta.

Premierul și-a exprimat speranța că problemele legate de licitațiile la proiectele mari de infrastructură vor fi rezolvate prin adoptarea noului pachet legislativ privind achizițiile publice.

"Avem încă o mare problemă și sper să rezolvăm o parte din această mare problemă prin faptul că, vineri, în primă lectură, după care săptămâna viitoare pleacă la Parlament toate cele patru legi, pachetul de legi privind achizițiile publice. Adică poate pornim de la primul segment, de la partea de achiziții, și, după aceea, vedem cine câștigă licitațiile. Pentru că, repet, podul l-a făcut o firmă din Germania cu un an întârziere. Autostrada a făcut-o o firmă din Italia cu un an întârziere și prost a făcut-o. Deci, poate că prin legea achizițiilor putem să facem să câștige doar firmele serioase, românești dacă mai există sau străine. Important este să existe un sistem prin care să-i selectăm mai bine pe cei care fac investițiile publice", a subliniat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ