Mircea Geoană a vrut să dea partidul pe mâna lui Iohannis?
Surse din partid au pus degetul pe rană explicând că Mircea Geoană ar fi avut o înțelegere fermă cu Blaga și Iohannis, prin care se angaja să aducă PSD într-o coaliție de larg consens național, prin înlăturarea lui Victor Ponta și cooptarea ”noului” PNL la guvernare.
Trei excluderi și o singură atitudine corectă. Cam așa se poate rezuma ședința furtunoasă de la PSD, în urma căreia social democrații s-au descotorosit de Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova. Din cei trei, singurul care a avut o atitudine corectă și totodată capabilă de a stârni simpatie și compasiune față de emitent a fost cea a lui Dan Șova. Dacă ce a spus pe treptele sediului PSD reprezintă o părerea sinceră și mai are și înțelepciunea să se țină de cele declarate, revenirea lui Dan Șova în PSD este doar o problemă de timp.
Mircea Geoană și Marian Vanghelie au căzut și ei de sus, dar în extrema opusă. Și ce văiet și ce bucium... Ar fi circ maxim, de la Geoană încercând să transforme auditoriul in corpore în armata sa personală de partizani, până la Vanghelie, plângând de nervi ca Băsescu, în direct la InsolvențaTv, ar fi cabaret politic deci, dacă n-ar fi extrem de trist.
Citeşte şi: Demascarea lui Vanghelie
Și unul și celălalt eșuează lamentabil în imposibilitatea logică și de bun simț care-i împiedică să explice credibil cum de și-au dat seama abia acum de toate problemele grave ale conducerii partidului dar și ale PSD, luat în totalitate. Din păcate, amândoi au reușit să se dovedească lipsiți cu desăvârșire de simțul ridicolului, singurul care i-ar fi împiedicat, poate, să scuipe în farfuria din care au mâncat. Ca pe o culme a disperării, să notăm performanța lui Geoană de a se gudura post-festum tocmai pe lângă Ion Iliescu, cel care i-a opintit primul și iremediabil cariera politică la vale, cu ani în urmă, când i-a pus faimoasa ștampilă de ”prostănac”.
Și ca să rămânem în zona poreclelor celor doi, care acum amenință cu ruperea partidului pentru a cărui unitate pretindeau că luptă îndârjiți, până mai ieri, să remarcăm că atât ”Prostănacul” cât și ”Almanahe” au nu numai reacție virulentă și neprincipială față de o decizie luată împotriva lor cu un număr strivitor de voturi.
Citeşte şi: Minciunile lui Geoană demontate de statistici. Ponta a luat mai multe voturi decât el
Despre amândoi s-a răspândit zvonul unei pactizări subterane cu adversarii politici ai PSD: într-un cuvânt trădare. Despre Marian Vanghelie, multe nu ar fi de spus, dincolo de întâlnirile de taină cu Blaga, Boc, Udrea și Marian Petrache, chiar în septembrie, înainte de alegeri, un episod obscur și documentat doar de paparazzi, căci cei în cauză au pretextat ... sărbătorirea zilei de naștere a lui Rareș Bogdan.
În cazul lui Mircea Geoană este vorba mai mult ca sigur pe frustrarea întreținută de acesta de când a pierdut șefia partidului în favoarea lui Victor Ponta. Nu întâmplător, după ce a obosit să-și umple de mizerii fostul șef pe linie politică, cu partid cu tot, Mircea Geoană s-a lansat într-o lingușeală de zile mari la adresa lui Klaus Iohannis, un omagiu cum numai la ”elitele” dreptei am mai văzut...
Citeşte şi: Liviu Dragnea: Vanghelie a încercat să facă un partid de vagabonzi. Eu am refuzat
Excluderea directă a celor doi, o sancțiune extrem de brutală și absolut neobișnuită pentru un partid ca PSD, caracterizat prin unitate și care în conjunctura politică actuală nu are niciun interes să piardă membri marcanți sau să riște o schismă internă, pare să confirme zvonurile și speculațiile care circulă despre cei doi foști lideri social-democrați, dispuși să speculeze înfrângerea electorală recentă în interes propriu.
Surse din partid au pus degetul pe rană explicând că Mircea Geoană ar fi avut o înțelegere fermă cu Blaga și Iohannis, prin care se angaja să aducă PSD într-o coaliție de larg consens național, prin înlăturarea lui Victor Ponta și cooptarea ”noului” PNL la guvernare.
Citeşte şi: Ion Cristoiu a DEZVĂLUIT planul secret a lui Geoană şi Blaga
Ar fi fost în stare Mircea Geoană să dea PSD pe mâna lui Iohannis? Speculațiile par cu atât mai credibile cu cât reprezintă o soluție evidentă pentru dilema actuală a taberei Blaga-Iohannis: cum să intre la guvernare fără să fie acuzați că folosesc exact armele și metodele de care s-au dezis în campania electorală. Și atunci, să nu ne aducem aminte de teoria care spunea că prin mascarada recentelor camuflări de partide noi în partide istorice se urmărește de fapt un obiectiv pe termen lung și anume apropierea de un sistem bipartit?
PDL-ul lui Blaga, urât din rărunchi de populație, s-a vopsit deja în partid istoric liberal. PMP-ul condus de alt cuplu de politicieni odioși, Udrea și Băsescu, se pregătește să se deghizeze în partid istoric țărănesc? Unde se încadrează în această ecuație social-democrații îngenuncheați de Geoană și Vanghelie? Conform algoritmului politic interbelic maimuțărit, în viitor stânga ar trebui să-și țină ședințele de partid pe la Doftana...