Mircea Titus Dobre, validat pentru portofoliul Turismului de comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului
Mircea Titus Dobre, propus pentru funcţia de ministru al Turismului, a primit, miercuri dimineaţa, aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, potrivit Agerpres.
Membrii celor două comisii au admis propunerea cu 38 de voturi pentru, 8 voturi împotrivă şi o abţinere.
Mircea Titus Dobre a fost audiat în Comisiile reunite pentru politică economică, reformă şi privatizare şi, respectiv, pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, Comisia economică, industrii şi servicii, Comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului şi privatizare, din Senat.
Acesta a subliniat, în cadrul audierilor, că turismul are un potenţial mare, fiind un domeniu important pentru economia ţării. Titus Dobre a mai spus că este important să existe o singură lege a turismului care să reglementeze toate subdomeniile sectorului. Bugetul de promovare externă va deveni mai consistent şi prin crearea de parteneriate public-private. Dobre a estimat că turismul va putea ajunge, prin aplicarea noilor programe, corelate cu alte ministere, până la 4% din PIB, acum fiind estimat la 2%.
Mircea Titus Dobre, propus ministru al Turismului, este licenţiat al Facultăţii de Management Financiar Contabil din cadrul Universităţii "Spiru Haret" Bucureşti. De asemenea a obţinut Diploma în studii politice europene în cadrul Şcolii Europene din cadrul Consiliului Europei Bucureşti- Strasbourg, precum şi Diploma de Management în specialitatea Turism, Hotel şi Restaurant.
El a fost director calitate, responsabil cu managementul calităţii şi a siguranţei produselor alimentare, în cadrul SC Dobre & Fiii SRL Constanţa pânî în septembrie 2005, apoi director marketing până în iunie 2011 în cadrul aceleiaşi societăţi.
Miniştrii propuşi de premierul desemnat Sorin Grindeanu sunt audiaţi miercuri dimineaţă în comisiile de specialitate din Parlament, iar în după-amiaza aceleaşi zile ar urma să primească votul de învestitură în plenul reunit.