MISTERUL muntelui din ţara noastră care DISPARE
Varful Gugu se afla in Muntii Godeanu in proximitatea Masivului Retezat la o altitudine de 2291 metri, la confluenta Olteniei, Banatului si Transilvaniei, la o distanta de 25 de kilometri de Poiana Marului din Caransebes.
Multi turisti vin anual sa viziteze unul dintre cei mai ciudati munti din Valea Jiului, dar care este recomandat doar celor tari de inima. Este vorba despre Muntele Gugu, sau Varful Gugu, cum este cunoscut, un masiv inconjurat demistere inca neelucidate.
Se spune ca la anumite ore din zi, muntele dispare privirii, si, in plus, au fost semnalate tot felul de fenomene stranii. Legenda spune ca pe Muntele Gugu si-ar fi avut salasul Zamolxe si din acest motiv, muntele era considerat un loc sfant de catre daci. Tot aici, se spune ca Decebal si-a ascuns o mare parte din comoara, fiind convins ca spiritul Inaltului Preot o va pazi de urgiile vremurilor, scrie realitatea.net.
Legendele vin din mosi-stramosi, dar chiar si in zilele noastre sunt destui care mai cred in veridicitatea lor. Dovada ca si astazi te poti intalni cu cautatorii de comori, care spera sa dezgroape mult ravnitul tezaur. Locuitorilor de la baza muntelui li se mai spune si "gugulani", fiind renumiti pentru longevitatea lor, acestia punand totul pe seama zonei misterioase in care locuiesc si a incarcarii energetice mari.
Multi dintre turistii veniti in zona pot sa jure ca au vazut varful disparand sau ca au vazut explozii de lumina tasnind chiar din munte. La inceputul anilor 90, au aflat si cercetatorii despre misterele Gugului si au venit in zona. La finalul expeditiei, au declarat ca au vazut luminile (de fapt, niste fulgere globulare), care "au furat" varful spre cer si nu au putut dormi deloc din cauza unor "energii inexplicabile", spun pasionatii de misterul varfului.
Varful Gugu este amintit si de Victor Kernbach in lucrarea sa "Enigmele miturilor astrale", care spune ca acest varf este centrul unuia dintre "punctele energetice esentiale" ale Planetei. De asemenea, despre Vf.Gugu a scris si Jules Verne in romanul sau intitulat "Castelul din Carpati", plasand actiunea romanului in aceasta zona, fara ca vreodata sa fi vizitat acest loc.
Sursă: cultural.bzi.ro