Miza intrușilor PMP în PDL – distrugeți întâlnirea cu USL

| 25 aug, 2013

Aflați în opoziție, pedeliștii au prins curaj și au început să impună solicitării Executivului pe teme economice, uitând parcă de perioada în care economia era în cadere liberă sub guvernarea lor.

Această strategie s-a întors împotriva lor în momentul în care premierul i-a invitat la o discuție referitoare la măsurile pe care aceștia le-au propus, iar Partidul Mișcarea Populară, profitând de această situație, dorește să se impună ca principală forță de opoziție pe scena politică românească aducând la tăcere Partidul Democrat Liberal.

În contextul în care dorința echipei Băsescu- Udrea de coagulare a tuturor forțelor de dreapta pentru susținerea candidaturii Elenei Udrea la prezidențialele de anul viitor a fost spulberată de PDL, care îl pregătește pe Cătălin Predoiu pentru această funcție, Partidul Mișcarea Populară se regrupează pentru a câștiga electoralul pe care cele două formațiuni îl împart și pentru a distruge urma de credibilitate rămasă pedeliștilor. În acest fel, cu ajutorul stilului propagandistic caracteristic susținătorilor echipei lui Băsescu-Udrea, infiltrații în PDL reușesc, pe o voce comună, să impună ideea că invitația USL reprezintă de fapt o capcană pentru PDL în încercarea de a-l izola pe Băsescu pe scena politică, iar acceptul acestora va atrage după sine o ruptură definitivă între pedeliști și președinte. În acest scenariu, reprezentanții Partidului Mișcarea Populară mizează pe sugerarea unui blat între USL și PDL, ceea ce le va permite să se poziționeze ca principal partid de opoziție.

Cristian Preda, unul dintre cei mai ostili opozanți ai lui Blaga, suspendat din partid tocmai din cauza declarațiilor belicoase făcute la adresa președintelui PDL, apare pe scena politică cu scenarii în măsură să încline balanța în favoarea Mișcării Populare. Preda, acționează, de fapt, în interes propriu, urmărind un nou mandat în Parlamentul European, dar cum prin intermediul PDL este puțin probabil să-și atingă scopul, își încearcă norocul în tabăra lui Băsescu. În acest context, ca într-un ritual de ințiere, declarațiile lui Preda vin ca o dovadă și o garanție a susțierii acestuia a planurilor tandemului Băsescu - Udrea.

Pe același ton, Elena Udrea pledează în favoarea Mișcării Populare prin declarațiile publice făcute cu referire la această posibilă întâlnire. Cu toate că sunt foarte cunoscute atât faptul că Elena Udrea este apropiată de Mișcare Populară prin prisma lui Traian Băsescu, dar și visul ei de a candida la prezidențialele de anul viitor, fapte de natură să argumenteze poziția acesteia față de PDL și să-i justifice comportamentul, ea continuă să nege că acțiunile ei afectează în vreun fel interesele partidului din care încă face parte. Udrea consideră că poziționându-se anti USL reprezintă, în fapt, dovada faptului că este un reprezentant al intereselor democrat liberalilor, dar în condițiile în care atât PDL, cât și PMP împart același discurs anti guvern, acest argument își pierde valoarea. La acest nivel, nunțele retorice fac diferența între o poziție de natură să susțină un partid sau altul, iar Elena Udrea se folosește de această pârghie pentru a servi intereselor Mișcării Populare și a rămâne în continuare membru al PDL.

Partidul lui Blaga se găsește în acest moment între ciocan și nicovală și indiferent ce scenariu din cele două posibile se va derula, pedeliști vor ieși cu un deficit de imagine. Dacă acceptă invitația la discuții din partea USL, PDL va pierde în fața PMP, dar refuzul acestei invitații va face dovada faptului că discursul populist are la bază doar dorința de a face opoziție de dragul opoziției și nu se bazează pe niște propuneri clare și fezabile de natură să aducă un beneficiu real pentru țară.

Din toată această situație, USL este cel mai câștigat. Executivul a dovedit că dorește o relație normală și civilizată cu opoziția, bazată pe comunicare la nivelul domeniilor de interes pentru țară și implicit pentru români, cum este economia și nu pe scandal sau atacuri la persoană.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 aug, 2013
cantautor
slabut....mai incearca sa iei bacul si la anul....
Exemplificare:
"să impună solicitării ....Executivului "???
"Mișcarea Populară se regrupează pentru a câștiga electoralul ...???
"La acest nivel, nunțele retorice ...." ???
"garanție a susțierii planurilor ...." ???
"pedeliști ...???vor ieși cu un deficit de imagine."

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ