Nicolae Ciucă: Vladimir Putin ştie că nu este un adversar pe măsura Occidentului

| 14 aug, 18:34

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, afirmă că „Vladimir Putin ştie că nu este un adversar pe măsura Occidentului”, fostul militar de carieră considerând că ameninţările adresate de Federaţia Rusă statelor vestice au ca principală ţintă „unitatea Occidentului”. Ciucă precizează că aceste ameninţări nu sunt noi, ci datează „de zeci de ani”.

 

„Având în vedere ultimele ameninţări venite dinspre televiziunea de stat a Rusiei, este important să conştientizăm care este adevăratul lor scop: Principala ţintă a ameninţărilor ruseşti este unitatea Occidentului, a noastră şi a aliaţilor noştri. Adică parteneriatele, încrederea şi relaţiile dintre noi. Cea mai bună apărare este să le întărim pe acestea – să comunicăm şi să ne ajutăm reciproc, să construim mai multă încredere între noi”, scrie, miercuri, pe Facebook, Nicolae Ciucă.
Preşedintele Senatului consideră că aceste ameninţări nu sunt noi, ci doar îşi shcimbă formă, ţinând pasul cu evoluţia tehnologiei.
„Vladimir Putin ştie că nu este un adversar pe măsura Occidentului. De aceea, singura sa strategie este divizarea Occidentului şi ruperea unităţii statelor vestice. Aceste ameninţări hibride nu sunt noi, existând de zeci de ani; ele evoluează în pas cu tehnologia, însă, la bază, doar îşi schimbă forma şi aspectul”; notează generalul în rezervă.
Recent, televiziunea rusă de stat a prezentat o hartă susţinând că, după anunţarea desfăşurării armelor nucleare ale NATO în Europa, Rusia îşi va plasa o parte din arsenalul nuclear în regiunea Kaliningrad, de unde ar putea ataca majoritatea capitalelor statelor membre NATO, printre care şi Bucureştiul.
Dosare secrete văzute de Financial Times şi publicate zilele trecute arată că Rusia şi-a antrenat marina pentru a ţinti obiective din interiorul Europei, inclusiv din România, cu rachete cu capacitate nucleară într-un potenţial conflict cu NATO.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ