Nicuşor Constantinescu işi reia activitatea la conducerea CJ Constanţa
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, isi va relua activitatea la conducerea institutiei, posibil de joi, dupa ce judecatorii Curtii de Apel au admis in parte solicitarea formulata de acesta cu privire la modificarea masurilor controlului judiciar sub care se afla in dosarul Centrul Militar Zonal, anunta Agerpres.
Potrivit deciziei publicata marti seara de instanta, Nicusor Constantinescu poate comunica cu angajatii CJ Constanta si cu consilierii judeteni, cu exceptia celor care au legatura cu dosarul Centrul Militar.
'Prin obligatia 'sa nu ia legatura si sa nu comunice cu martorii si expertii din prezenta cauza, precum si cu personalul Centrului Militar Zonal Constanta direct sau indirect si prin orice mijloace de comunicare, precum si cu personalul din cadrul Consiliului Judetean Constanta si cu consilierii judeteni' se intelege 'sa nu ia legatura si sa nu comunice cu martorii si expertii din prezenta cauza, precum si cu personalul Centrului Militar Zonal Constanta direct sau indirect si prin orice mijloace de comunicare, precum si cu personalul din cadrul Consiliului Judetean Constanta si cu consilierii judeteni care au participat, in orice forma, in procesul de propunere, decizie si executie a celor doua hotarari ale Consiliului Judetean Constanta care au vizat Centrul Militar Zonal Constanta si care sunt mentionate in actul de sesizare al instantei'', conform deciziei definitive a Curtii de Apel Constanta.
Reprezentanti ai Consiliului Judetean au afirmat ca Nicusor Constantinescu isi va relua activitatea la sefia CJ Constanta, posibil de joi, dupa ce avocatul ii va preciza cu cine nu are voie sa ia legatura si sa comunice.
Vicepresedintele CJ Constanta Cristinel Dragomir, cel care a fost imputernicit de consilierii judeteni sa indeplineasca in 2014 prerogativele de presedinte al institutiei, a spus, pentru AGERPRES, ca situatia este neclara, in conditiile in care atat el, cat si al doilea vicepresedinte al CJ, au legatura cu cele doua hotarari care au vizat Centrul Militar Zonal si fac obiectul dosarului penal.
'Deocamdata, nici nu stiu cum trebuie sa procedez cu predarea documentelor. Evit sa mai comentez ceva. Cred ca imi voi lua concediu', a afirmat Dragomir.
Nicusor Constantinescu a cerut Curtii de Apel Constanta sa modifice prevederile controlului judiciar impus impotriva sa in dosarul Centrul Militar Zonal, astfel incat sa isi poata exercita functia, fara ca activitatea institutiei pe care o conduce sa fie afectata.
In urma cu circa o luna, judecatorii constanteni au decis cercetarea sub control judiciar a lui Nicusor Constantinescu in dosarul Centrul Militar Zonal dupa ce, in noiembrie 2014, Curtea de Apel Bucuresti a admis contestatia acestuia fata de masura arestarii preventive intr-o alta cauza si a dispus cercetarea sub control judiciar.
Deciziile au fost luate dupa ce, pe 7 noiembrie, magistratii Tribunalului Constanta au confirmat un al doilea mandat de arestare preventiva in lipsa emis pe numele lui Nicusor Constantinescu, la o zi dupa ce judecatorii Tribunalului Bucuresti au confirmat arestarea preventiva a acestuia intr-un alt dosar.
La Constanta, Constantinescu este cercetat pentru abuz in serviciu sub forma continuata intr-un dosar privind Centrul Militar Zonal. La Bucuresti, acesta este cercetat in trei dosare, in unul dintre ele fiind trimis in judecata pentru trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice cu obtinerea de foloase necuvenite si 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor cu obtinerea de foloase necuvenite.
Nicusor Constantinescu a venit pe 6 noiembrie 2014 la Bucuresti, din Turcia, dupa ce fusese retinut de Politia din Istanbul.
Presedintele suspendat al CJ Constanta s-a aflat pentru mai mult timp in SUA, unde a fost supus unor interventii chirurgicale. Pe numele sau au fost emise doua mandate de arestare preventiva de catre instantele din Romania, deoarece nu s-a intors in tara la data stabilita de procurorii DNA