Nimeni nu îl crede pe Crin Antonescu

| 06 oct, 2013

După cum era de așteptat, reacțiile la atacurile lui Crin Antonescu la adresa colegilor din USL nu au întârziat să apară. Dincolo de faptul că statutul Uniunii Social Liberale interzice membrilor și liderilor din PNL, PSD și PC să transmită mesaje agresive la adresa altor colegi, prin gestul său, Crin Antonescu dă dovadă și de o gravă lipsă de consecvență și neseriozitate, după ce timp de un an de zile acesta a atacat DNA și procurorii. Rezultatul acțiunilor liderului liberal: nimeni nu mai crede ce spune acesta.

Președintele PNL a lansat recent o serie de atacuri dure la adresa colegilor de alianță, acuzând că există tentative de implicare în procedurile Justiție și criticând comentariile făcute la adresa procurorului Lucian Papici, potrivit cărora acesta ar fi fost „băsist” și ar fi făcut dosare politice. Antonescu a susținut că atacurile la adresa procurorilor sunt un mod pentru unii lideri politici de a-și demonstra influența în sistem.

Liderul liberalilor a declarat într-o conferință de presă că este „inacceptabil” modul în care „șeful Executivului” a explicat de ce a fost schimbat Papici, că acesta era „băsist”, că „a facut dosare politice”. De asemenea, Antonescu a calificat telefonul dat de președintele Traian Băsescu procurorului general Tiberiu Nițu ca fiind tot un gest „inacceptabil”.

Prin poziția pe care și-o asumă, Crin Antonescu se află într-o situație ingrată. Pierderea credibilității în fața colegilor din USL este pentru Crin Antonescu un eșec enorm în drumul său spre candidatura la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Nerespectarea prevederilor din regulamentul USL, care spun că membrii partidelor aliate nu ar trebui să lanseze atacuri unul împotriva altuia este în sine un fapt foarte grav, care-l descalifică pe Antonescu în fața electoratului Uniunii.

Dar atitudinea duplicitară privind justiția și intenția liderului PNL de a lua apărarea DNA și a procurorilor, după ce i-a atacat pe aceștia în nenumărate rânduri pentru anchetele demarate la adresa liberalilor, marchează un nou nivel de ipocrizie și demagogie.

Totuși, ținta atacurilor sale, premierul Victor Ponta, a declarat la rândul său că nu comentează public şi nici nu are de gând să critice public spusele copreședintelui USL.

Prim-ministrul a subliniat că depune toate eforturile pentru păstrarea armoniei în interiorul Uniunii, pentru a exista o atmosferă de dialog, pace și consens și pentru respectarea votului românilor care vor liniște și o economie funcțională.

De asemenea, Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, a subliniat că gestul lui Antonescu este unul incorect, venind din partea unui partener de drum lung, iar acesta ar trebui explicat în cazul în care liberalul nu mai dorește să meargă în alegerile prezidențiale împreună.

O reacție interesantă a avut-o, pe de altă parte, viceliderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor, Marton Arpad. Acesta a declarat că, în ceea ce priveşte afirmaţia preşedintelui PNL, aceasta ar putea fi, din păcate, „doar o altă formă de aruncare cu noroi încoace şi încolo”.

Nici oponenții politici ai USL nu au primit discursul despre apărarea justiției cu brațele deschise. Mihai Răzvan Ungureanu a comentat agresiv afirmaţiile lui Antonescu, precizând că liberalul este unul dintre politicienii care "terfelesc" procesul justiţiar, manifestând un "profund dispreţ pentru Justiţie", acuzându-l pe acesta de „mitomanie” și că nu poate avea un discurs coerent.

Merită amintit faptul că, în perioada august 2012 – septembrie 2013, Crin Antonescu a făcut numeroase declarații împotriva procurorilor, transmițându-le acestora mesaje și recomandări directe și calificând Parchetul General și DNA drept „partide sau comandouri politice”, având ca șefi „oameni de casă ai domnului Băsescu şi doamna Macovei”.

Așadar, declarațiile recente ale lu Crin Antonescu se opun complet atitudinii președintelui PNL din ultimul an, ceea ce demonstrează lipsă de consecvență și îi afectează grav credibilitatea în fața electoratului care-și dorește continuitatea Uniunii Social Liberale.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 oct, 2013
lumina
Cine-l mai crede pe Antonescu?
NIMENI ! Cum de altfel de foarte mult timp nu-l mai crede nimeni nici pe mitomanul de serviciu Victor Ponta !!!!
Dar despre acesta ,banuesc ca nu vaeti voie sa va exprimati ,parerile proprii...sau?Eu nu nsunt o fire optimista ,dar am EXERSAT INDELUNG ,,ARTA ASTEPTARII LA CAPATUL RAULUI " si deci va voi urmarii cu incapatanare si rabdare intoarcerea la realitate si adevar.
Sa fie acela un ,,ceas bun"ptr noi toti !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ