Noile clipuri de promovare a turismului din România
O nouă serie de clipuri de promovare a României vor fi difuzate timp de un an pe postul TV Travel Channel. Cele 24 de filme scurte prezintă frumuseţile ţării noastre, obiceiurile şi tradiţiile, toate acestea în scopul atragerii unui număr cât mai mare de turişti străini.
La doi ani după ce CNN a realizat clipurile de promovare internaţională a României, o altă companie americană prezintă străinilor frumuseţiile patriei într-o campanie pentru care s-au plătit de cinci ori mai puţini bani. De această dată, este vorba de reţeaua Scripps Networks International Limited care pentru suma de 904.534 euro fără TVA, au conceput, filmat, realizat, montat o serie de clipuri publicitare despre România. Acestea vor fi difuzate timp de un an pe unul dintre posturile deţinute de această companie, anume TV Travel Channel.
Clipurile sunt difuzate tot sub simbolul turistic inventat în mandatul Elenei Udrea, celebra frunză. Mesajul transmis este: veniţi să vedeţi peisaje şi tradiţii neatinse de vreme şi modernitate.
„Există un loc unde natura este încă neatinsă de om”, se arată în deschiderea unuia dintre clipuri. Şi, în afara oraşelor, omul trăieşte în armonie cu natura. (...) România: un loc unde modernitatea şi tradiţia coexistă ca nicăieri altundeva. Graţie agriculturii şi fermelor ce păstrează metodele tradiţionale, cea mai mare parte a alimentelor sunt ecologice”.
„Trecând prin acest peisaj rustic, cu căpiţe aurii de fân şi sate medievale, e uşor să crezi că te-ai întors în timp”, se mai spune în clipul respectiv.
Într-unul dintre filmuleţe se prezintă flora şi fauna României se precizează că ţara noastră este unul dintre puţinele locuri unde urşii bruni pot fi văzuţi în habitatul lor natural, iar urletul lupilor se aude noaptea.
De asemenea, în clip se vorbeşte şi despre anotimpurile ce transformă spectaculos natura, dar şi despre Delta Dunării: „România: bine aţi venit în Eden!”
Un clip este dedicat pajiştilor cu mii de culori din Piatra Craiului, un altul vorbeşte despre oamenii care fac, după reţete vechi, brânză şi pâine în propriile lor gospodării. Imaginile cu vaci pe uliţele satului închid un alt video din care aflăm că Europa a pierdut inima sa rurală dar în România o vei regăsi.