O șansă la un loc de muncă pentru tinerii absolvenți
Locuri de muncă. Tinerii cu studii superioare au primit șansa din partea aparatului guvernamental de a se angaja imediat după terminarea facultății în domeniul studiat. În cadrul proiectului european „Locuri de muncă pentru tineri în București și regiunea Sud – Est”, salariile tinerilor care au finalizat studiile vor fi plătite de către stat, în contextul în care studentul se angajează pe filiala urmărită pe parcursul cursurilor.
Subvenționarea de către stat se va desfășura pe o perioadă cuprinsă între șase luni și un an pentru firmele care se înscriu în proiect. Iar în baza proiectului derulat de Guvern, angajatorul trebuie să mențină locul de muncă al tânărului angajat cel puțin o perioadă egală cu cea în care statul acordă subvencția.
Proiectul „Locuri de Muncă pentru tineri în București și regiunea Sud – Est” a stârnit foarte rapid interesul societăților comerciale - 4 firme s-au înscris deja, care oferă în total 35 de locuri de muncă. Acest demers ajută foarte mult pe tinerii absolvenți să se încadreze pe piața muncii și să nu se mai lovească de barajul creat în ultimii ani în încercarea de a obține un job.
Drept urmare, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a semnat un protocol cu Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijloci, Mediu de Afaceri și Turism din cadrul Guvernului Românei. Cum de altfel și societățile din Galați, Brăila, Buzău și Constanța au semnat mai multe protocoale pentru angajarea absolvenților. În regiunea de Sud – Est și București, proiectul a primit fonduri pentru crearea a 800 de locuri de muncă.
Citeşte şi: Cum îi ajută Guvernul pe absolvenți să capete experiență în câmpul muncii
Iar în acest context, secretarul de stat al DIMMMAT, George Constantin Brezoi, a precizat că se urmărește ca lucrurile să se desfășoare într-un mod natural, în care societățile să fie libere să angajeze după cum doresc și să semneze un contract între cele trei părți: departamentul IMM-urilor, facultate și societatea civilă.
Secretarul de stat a mai declarat că pentru fiecare tânăr angajat absolvent de studii medii, statul decontează 9 000 de lei, iar pentru cei cu studii superioare 1 300 de lei. Desigur, salariul tinerilor absolvenți poate fi mai mare, dar suma decontată la stat nu poate fi mai ridicată decât cea anunțată de cadrele instituționale.
Totodată, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Cercetare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a anunțat că vor fi alocate fonduri de la stat pentru 100 000 de studenți pentru a face practică la companii. Mai mult, statul va deconta și salariile angajaților care îi pregătesc pe studenți.
Prin urmare, obiectivul Guvernului este de a construi o punte de legătură între tinerii absolvenți de facultate și piața muncii. Proiectele „Garanții pentru tineri” și „Investiția în tineri, investiția în viitorul nostru” derulate de Guvernul Ponta susțin combaterea șomajului din rândul tinerilor, pentru că un angajament luat de Executiv este de a crea în următorii ani 70 000 de locuri de muncă pentru tineri.
Ştirile orei
vezi daca angajatorii fac angajari,peste cele 35 femei de serviciu deja angajate???
vezi,incearca repede,ca acum trec alegerile..si inchide si Ghita "obedientul info"