O eroare materială îl trimite pe deputatul Cătălin Teodorescu după gratii
O răsturnare de situație a avut loc luni la Parlament în cazul deputatului PDL Cătălin Teodorescu pentru care DNA a cerut arestarea preventivă pentru abuz în serviciu în dosarul Alinei Bica.
Din cauza unei erori materiale, a unei numărători greșite a deputaților prezenți la votul de săptămâna trecută, se pare că până la urma deputatul PDL nu scapă de arestare.
Astfel Comisia Juridica a decis că Comisia de Validare a votului să ia act de greșeala comisă, ceea ce ar înseamna că numărul de voturi exprimat săptămâna trecută este suficient pentru încuviințarea arestării deputatului Cătălin Teodorescu.
Procedural, urmează ca și plenul Camerei Deputaților să ia act de eroarea comisă pentru ca în mod oficial să fie încuviințată arestarea preventivă a deputatului PDL.
Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat luni în discuţie votul plenului privind încuviinţarea arestării preventive a democrat-liberalului Cătălin Teodorescu şi a propus două soluţii, fie să se reia votul, fie să se îndrepte o greşeală materială prin care un deputat a fost trecut prezent, deşi a fost absent, în acest fel cvorumul scăzând iar rezultatul votului fiind de aprobare a cererii DNA, a declarat secretarul Camerei Marcel Ciolacu.
'Am discutat în Biroul permanent despre votul pe cererea de încuviinţare a arestării preventive pentru Cătălin Teodorescu, despre reluarea votului sau corectarea erorii materiale găsite de mine în lista de prezenţă făcută de mine în care domnul Gabor Attila (n.r. - Marko Attila) a fost trecut prezent la acel vot. Eroare materială înseamnă că nu a fost făcută cu intenţie. A fost luată lista de prezenţă şi s-a constatat că era trecut prezent, dar nu a fost la vot. Ţinând cont că au fost 292 de voturi, au fost 146 pentru încuviinţare, 101 împotrivă şi 9 anulate, înseamnă că toată această procedură a stat într-un singur vot, constatându-se şi faptul că Gabor Attila nu a fost prezent la vot, au fost două propuneri în Biroul permanent. Una de corectare a erorii materiale, susţinută de preşedintele de şedinţă, Miron Mitrea, şi chemarea comisiei şi corectarea erorii materiale supusă plenului Parlamentului iar marţi să se ia act de ea. A doua propunere a fost de reluare a votului în totalitate tot în şedinţa de marţi', a precizat Ciolacu după şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.
Cele două propuneri au fost trimise la Comisia juridică, aceasta având termen până marţi la ora 9,00 să decidă pe care variantă se merge iar la 9,30 Biroul permanent se va reuni din nou pentru a îndrepta eroarea într-un fel sau altul.
'Comisia juridică trebuie să vină cu o propunere juridică pentru a nu fi contestată de avocatul domnul Teodorescu. Dacă se merge pe varianta cu scoaterea lui Marko Attila din cvorum, atunci cu noul cvorum, care scade, votul va fi pentru încuviinţarea arestării preventive. Eu susţin procedura de îndreptare a greşelii materiale, este evidentă greşeala, cvorumul se reduce la 291, comisia se întruneşte şi apoi plenul constată încuviinţarea. Greşeala materială eu am făcut-o, eu am făcut acea prezenţă, mi-o asum', a afirmat Ciolacu.