O locuinţă din cinci are asigurare obligatorie

| 17 ian, 18:08

Numărul polițelor active de asigurare obligatorie a locuinței (PAD) a crescut anul trecut cu 99.625, la 1.590.954. La finalul lunii decembrie 2015, 18,7% dintre cele 8,5 milioane de locuințe din România aveau asigurare obligatorie, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurări.

Faţă de decembrie 2015, la finalul anului 2014, erau active 1.491.329 polițe PAD.

Potrivit PAID, 74,4% dintre polițele active la nivel național erau încheiate în mediul urban și 25,6% în mediul rural, iar, în funcție de tipul de locuință, 90,8% din polițele PAD au vizat locuințe de tip A (cele cu structura de rezistență din beton armat, metal sau lemn, cu pereții exterior din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) și 9,2% locuințe de tip B (cele cu pereții exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).

Pe regiuni, cele mai multe polițe active sunt în București și Muntenia, cu câte 19% din total, Transilvania, cu 18%, iar cele mai puține — în Maramureș (2% din totalul polițelor), Bucovina (3%) și Crișana (4%).

PAID emite asigurările obligatorii pentru locuințe din iulie 2010. Obiectivul principal al PAID este cuprinderea în asigurare pentru cele trei riscuri de catastrofă naturală — cutremure, inundații și alunecări de teren — a tuturor locuințelor din România.

Polițele de asigurare obligatorie a locuințelor (PAD) costă 20 de euro în cazul locuințelor tip A (suma maximă asigurată 20.000 euro) și 10 euro în cazul locuințelor tip B (suma asigurată fiind de 10.000 euro).

Citeşte şi: Plafonul şi dobânda maximă pentru programul Prima Casă 2016, ambele în scădere

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ