ONU: Populaţia României va scădea îngrijorător

| 31 iul, 16:19

România va înregistra o scădere a populaţiei de 22,1% până în 2050, una dintre cele mai mari rate de scădere din lume, potrivit unui studiu realizat de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), relatează site-ul agenţiei de presă Novinite.

Potrivit unui raport realizat de ONU cu privire la prospecţiunile populaţiei mondiale pe anul 2015, în România, numărul locuitorilor se va diminua cu până la 22,1% în următorii 35 de ani, situându-se pe locul al doilea în clasamentul mondial al ţărilor cu cea mai mare rată de scădere a populaţiei până în 2050.

În fruntea clasamentului se află Bulgaria, a cărei populaţie va scădea cu 27,9%, de la 7,15 milioane la 5,154 milioane de locuitori.

România se află pe lista celor 48 de ţări, în care numărul de locuitori se va reduce în perioada 2015-2050, încadrându-se în grupa acelor ţări în care populaţia se va diminua cu peste 15%, alături de Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Lituania, Letonia, Japonia.

După Bulgaria şi România, următoarele zece poziţii în clasament sunt ocupate de ţări din estul Europei.

Potrivit raportului, rata de fertilitate din ţările europene "este sub nivelul necesar" pentru compensarea numărului de locuitori, o situaţie valabilă în ultimele decenii. De asemenea, în următorii şapte ani India va deveni cea mai populată ţară, va avea o populaţie mai mare decât China. Numărul de locuitori din China (1,38 miliarde) şi India (1,31 miliarde) va ajunge la 1,4 miliarde de locuitori până în 2022.

Populaţia mondială va creşte la 9,7 miliarde de locuitori până în 2050 şi până la 11,2 miliarde până în 2100, în condiţiile în care 9 miliarde de persoane vor locui în Africa şi în Asia până la finalul secolului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ