Oportunistul Remus Cernea îşi arată adevărata faţă
Postul de consilier al primului-ministru a fost rampa de lansare spre Parlamentul României, unde în decembrie 2012 a fost ales din partea USL, într-un colegiu din Constanţa, pentru funcţia de deputat. Cu siguranţă dacă candida din partea altei formaţiuni politice nu ajungea parlamentar. După 8 luni de mandat nu cunoaşte problemele din colegiu său, iar acest lucru este demonstrat şi de slaba activitate parlamentară.
Remus Cernea începe să devină un politician abil oportunist. Se pare că a preluat puţin din stilul lui Traian Băsescu de a face politică şi în unele cazuri îi şi iese. Simte din ce direcţie bate vântul şi urmează cursul acestuia, indiferent de consecinţe. Simte oportunismul şi încearcă să profite la maxim din toate punctele de vedere.
Cernea, recunoscut a fi un ecologist de marcă înainte de a intra în politică (acum am mari dubii), a profitat din plin de pe urma trenului, ecologic fireşte, numit USL. Acesta a fost numit în mai 2012 consilier de stat în cadrul Aparatului propriu de lucru al primului-ministru. Nu ştiu motivaţia premierului Ponta şi pe ce criterii l-a ales pe Cernea pentru această funcţie, având în vedere că ecologistul nu s-a evidenţiat cu nimic în niciun domeniu de activitate. Cu siguranţă nu se pune problema de un plus pentru USL la capitalului politic, în contextul în care partidul sau formaţiunile verzi pe care le conduce/conducea Cernea nu fac nici unu la sută în sondaje. Ca expertiză în domeniul protecţiei mediului nu s-a evidenţiat cu nimic. În fine, oportunismul, specific multor politicieni din România, este cel mai important atribut al ateului Cernea şi astfel se explică cum de a ajuns în poziţia respectivă.
Postul de consilier al primului-ministru a fost rampa de lansare spre Parlamentul României, unde în decembrie 2012 a fost ales din partea USL, într-un colegiu din Constanţa, pentru funcţia de deputat. Cu siguranţă dacă candida din partea altei formaţiuni politice nu ajungea parlamentar. După 8 luni de mandat nu cunoaşte problemele din colegiu său, iar acest lucru este demonstrat şi de slaba activitate parlamentară: 7 luări de cuvânt, 3 declaraţii politice, 7 propuneri legislative, 1 întrebare/interpelare. De exemplu, Manuela Mitrea, tot dintr-un colegiu din Constanta, tot din PSD, are 23 de luări de cuvânt, 20 de declaraţii politce, 7 propuneri legislative şi 21 de întrebări/interpelări.
În schimb Cernea s-a evidenţiat prin propuneri legislative bizare, care au creat vâlvă în USL şi în societate. Însă aici, trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Respectivele iniţiative legislative (parteneriatul civil între heterosexuali şi între persoane de acelasi sex, stoparea finanţării bisericii de către stat) i-au adus, pe lângă atacuri din partea USL şi a Bisericii Ortodoxe Române, notorietate, lucru de care are nevoie ca de aer. Tot notorietate i-a adus şi vizita pe care a realizat-o în Taiwan, unde
prin declaraţiile sale a dat de înţeles că regiunea respectivă ar trebui recunoscută de România (China nu recunoaşte regiunea Taiwan). Însă mişcarea respectivă nu a fost tocmai bună, Cernea fiind criticat la unison, atât de autorităţele române, politicieni, cât şi de formatorii de opinie. Până la urmă orice publicitate, fie ea pozitivă sau negativă e bună, până în momentul în care eşti definit ca un bufon.
Acum, Cernea vrea să speculeze un nou subiect de interes pentru agenda publică. "Deputatul verde" a atacat guvernul USL pentru că a aprobat proiectul minier de la Roşia Montană, proiect trimis în Parlament pentru dezbatere. Pentru a da bine electoral, Cernea a lansat o declaraţie de te doare mintea. "Guvernul României a trecut de linia roşie. Opoziţia internă trebuie să se mobilizeze iar intervenţia străină este legitimă în cazul Roşia Montană". În traducere liberă. să vină ruşii să ne cotropească. O asemena declaraţie e o jignire la adresa tuturor românilor. Pe lângă atributul de bufon recent câştigat, acesta a mai câştigat şi atributul de paranoic. Pentru informarea oportunistului Cernea, proiectul va ajunge în dezbatere în Parlament, unde se pot aduce amendamente sau chiar poate fi respins. Chiar îmi doresc o clasă politică responsabilă, fără politicieni oportunişti de-al de Cernea.
Ştirile orei
De fapt, Remus Cernea e doar pretextul pentru a-si exprima simpatia personala pentru proiectul cu cianuri. Oare intelege ceva aceasta d-na/domnisoara?
Felicitari celor care au facut-o ziarista! Si ne mai miram ca lucrurile merg prost in aceasta tara!