UPDATE Instanța îi permite lui Sorin Oprescu să se interneze
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a prezentat vineri la Tribunalul București, unde a depus o solicitare prin care cere permisiunea din partea instanței de a se interna șapte zile în spital, în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.
UPDATE 15.06 Instanța i-a aprobat edilului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, șapte zile de spitalizare. Acesta va suporta o intervenție chirurgicală la nivelul plămânilor. În prezent, primarul se află în arest la domiciliu.
„Mi se permite să mă internez și să pot să aibă loc intervenția chirurgicală”, a spus Sorin Oprescu la ieșirea de la Tribunal București.
Întrebat dacă va fi internat cu paza polițiștilor, Sorin Oprescu a răspuns: „Nu. Este cu respctarea măsurilor impuse de Curtea de Apel. Acolo mi-au spus clar interdicțiile de a da orice fel de declarații în public”.
Cât despre timpul de internare alocat problemelor sale de sănătate, primarul suspendat a spus că șapte zile sunt de ajuns: „Din punctul meu de vedere, medical, da. Îmi doresc să fie cât mai scurt”.
Întrebat dacă și el a semnat "ca primarul", așa cum a fost cazul lui Cristian Popescu-Piedone, Oprescu le-a spus jurnaliștilor: "Așa se spune de vreo 250 de ani. Nu. Eu le-am citit".
Oprescu se află în prezent în arest la domiciliu, el fiind cercetat de DNA pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și constituire de grup infracțional organizat.
Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din instituție.
Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.