Cazările turistice au avut cu peste jumătate mai puţini turişti în iulie. Românii au dat hotelurile pe bungalouri şi corturi
Pensiunile, hotelurile şi operatorii turistici au înregistrat o scădere de 44,4% a cererii în luna iulie 2020, faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Cei mai mulţi dintre turişti s-au cazat în bungalouri, căsuţe şi campinguri.
Din numărul total de sosiri, cele ale turiştilor români au reprezentat 96,7%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 3,3%. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (88,7% din total turişti străini), marea majoritate fiind din ţările aparţinând Uniunii Europene.
În cazul înnoptărilor, cele ale turiştilor români au reprezentat 97,3%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 2,7%, cea mai mare pondere fiind deţinută de cei din Europa (88,1% din total turişti străini), marea majoritate fiind din ţările UE, potrivit Wall-Street.ro.
Durata medie a şederii în luna iulie 2020 a fost de 2,7 zile la turiştii români şi de 2,2 zile la turiştii străini, iar indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 28,8% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 17 puncte procentuale faţă de luna iulie 2019. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au înregistrat la bungalouri (35%), hoteluri (32,9%), căsuţe turistice (30%), campinguri (27,4%), vile turistice (26,8%), spaţii de cazare pe nave (25,8%), popasuri turistice (24,6%) şi pensiuni agroturistice (22,1%).
Citeşte şi Tichetele de vacanţă pot fi schimbate în bani, datorită unui vid legislativ