Parlamentul a numit un nou membru în Comisia SRI, deputatul AUR George Badiu

| 25 iun, 18:56

Parlamentul a numit un nou membru în Comisia SRI, deputatul AUR George BadiuCamera Deputaţilor şi Senatul au votat, în plenul reunit de marţi, numirea deputatului AUR Georgel Badiu în funcţia de membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

 

„După şapte luni de cenzură, majoritatea formată din PNL şi PSD a decis, în sfârşit, să accepte numirea mea în comisia care controlează activitatea SRI. Voi semnala buna funcţionare a comisiei şi orice încercare de abuz sau încălcare a legii”, a transmis deputatul AUR, Georgel Badiu, după numirea în comisie, potrivit comunicatului de presă al AUR.
De altfel, AUR a semnalat inactivitatea comisiei care, de la începutul acestui an, a avut doar 12 şedinţe, toate secrete.
Mai mult, faptul că AUR, principalul partid de opoziţie, nu a putut participa la aceste şedinţe nu reprezintă decât o slăbire a democraţiei şi o lipsă de transparenţă şi de respect faţă de românii care îşi pun încrederea în noi, adaugă sursa citată.
După demisia lui Dorel Acatrinei, în decembrie 2023, din Comisie SRI, AUR a depus mai multe solicitări pentru numirea unui nou membru, însă toate au fost respinse de majoritatea PNL-PSD din Birourile permanente reunite ale Camerei şi Senatului..
Referitor la membrii în CNAS, grupurile parlamentare ale PSD au propus-o pe Daniela-Laura Cornea şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale l-a propus de Adrian-Mihai-Cioflîncă.
Membrii CNSAS sunt numiţi de Parlament pe un mandat de şase ani după cum urmează: un membru este reprezentant al societăţii civile, propus de preşedintele României, după consultarea cu organizaţiile neguvernamentale, un membru care este reprezentant al societăţii civile, propus de prim-ministru, pe baza consultării cu organizaţii neguvernamentale, 11 membri, la propunerea grupurilor parlamentare, potrivit configuraţiei politice a celor două Camere ale Legislativului, dintre care un reprezentant al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ